Premjerė kartoja: įsigyti alkoholio galima būtų leisti nuo 18 metų | Diena.lt

PREMJERĖ KARTOJA: ĮSIGYTI ALKOHOLIO GALIMA BŪTŲ LEISTI NUO 18 METŲ

Seimui antradienį ruošiantis svarstyti alkoholio prekybos suvaržymus ir rinkos liberalizavimą, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė kartoja, jog Vyriausybė pritaria siūlymui leisti įsigyti alkoholio asmenims nuo 18 metų.

„Kadangi Vyriausybėje yra daug žmonių, kurie praėjusioje kadencijoje nepalaikė amžiaus didinimo, įskaitant mane ir mano kolegas, tai turbūt nėra labai nuostabu, kad mes pritariame siūlymui amžiaus kartelę nuleisti", – antradienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

Tuo metu prekybos alkoholiu laiko sekmadieniais, anot jos, keisti nereikėtų.

„Didžioji dalis žmonių yra prisitaikiusi prie tos situacijos, kuri galioja, ir jos kaitaliojimas nežinau, kokios turi pridėtinės vertės", – teigė premjerė.

I. Šimonytės teigimu, Vyriausybė taip pat pritaria siūlymams dėl alkoholio reklamos.

„Vyriausybė pritaria siūlymams, kurie buvo susiję su informacijos teikimu, nes tikrai turime kurioziškų situacijų įstatymo taikymo, kurie suteikia, mano vertinimu, nepagrįstą svertą administruojančioms institucijoms", – sakė premjerė.

Grupė Seimo narių teikia Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas ir siūlo sumažinti alkoholio pirkėjų amžiaus ribą, bet tik silpniems svaigalams – nuo 18 metų leidžiant vartoti iki 15 proc. stiprumo gėrimus, o stipresnius – nuo 20 metų.

Vyriausybė siūlo leisti nuo 18 metų vartoti alkoholinius gėrimus, neatsižvelgiant į jų stiprumą.

Tačiau Seimo Sveikatos reikalų ir Ekonomikos komitetai siūlo nekeisti dabartinės tvarkos – apsvarstę pataisas, jie pritarė tik keliems palengvinimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tikrai

Daugiau jau nėra spręstinų klausimų! Tik alkoholio prieinamumas jaunimui. Absurdas...

Anonimas

Jai juk tas pats,nes ji neturi vaikų ir nežino ką reiškia,kad vaikas gertu,o dar išreiškė,nesvarbu koks stiprumas.Jau veisia lbgt ištvirkėlius,narkomanus,alkocholikus, taip ir nori mūsų šalį sunaikinti.Tačiau tegul ji žino,kad TAUTA DAR GYVA ji neleis sunaikinti mūsų TAUTOS.Ši Šimonytės svaja kažin ar pavyks.

Antanas

Vien už šiuos žodžius už tą partiją niekuomet nebalsuosiu. Tai Tautos priešė, jeigu ne daugiau. (Visos Žmonijos).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS