Premjerė kartoja: Vyriausybė nesiūlys mažinti PVM maistui | Diena.lt

PREMJERĖ KARTOJA: VYRIAUSYBĖ NESIŪLYS MAŽINTI PVM MAISTUI

Premjerė kartoja, kad Vyriausybė  nesiūlys mažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) būtiniausiems maisto produktams. Ingrida Šimonytė įsitikinusi, kad tai nebūtų ekonomiškai pagrįsta.

„Vyriausybė tikrai tokio siūlymo neteiks, nes, manau, kad jis yra ekonomiškai nepagrįstas“, – „darbiečių“ frakcijoje pirmadienį teigė ji.

„Sumažinus PVM turėsime tą patį rezultatą, kaip su restoranais. Nuo (2021-ųjų – BNS) liepos restoranams PVM buvo sumažintas 12 punktų. Kainos gi per tą patį laiką tikrai gerokai padidėjo, net labiau nei maisto produktų. Motyvacijos mažinti kainas nėra, nes yra ribota konkurencija“, – pridūrė ji. 

Ji pabrėžė, kad Lietuvos prekybininkai įsivertina, kiek žmonių „potencialiai savo paklausą gali nuspręsti tenkinti Lenkijoje“.

„Pagrindiniai maisto produktai turi garantuotą paklausą“, – teigė I. Šimonytė. 

Be kita ko, ji pastebėjo, kad Lenkijoje PVM maistui ir dabar yra mažas, todėl jo sumažinimas dar keliais punktais mažai paveiks kainas.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė praėjusią savaitę tikino, kad Lietuva neplanuoja sekti kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu ir mažinti PVM tarifą maistui.

Kaimyninėje Lenkijoje nuo vasario laikinai nutarta panaikinti PVM visiems maisto produktams.

Rašyti komentarą
Komentarai (68)

Kopustas.

Nu ir nieko tokio, tam yra Mylimoji Lenkija!!!

Nesistebiu

Juk ES pinigai ištaškyti,o tam kad mažinti PVM reikalinga parama verslui,kurios neįmanoma suteikti,nes ES pinigų NULIS.

ALGIS

Štai iki ko privedė senmergių vyriausybė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS