Prezidentas siūlo didinti baudas verslui už tabako gaminių prieinamumą nepilnamečiams | Diena.lt

PREZIDENTAS SIŪLO DIDINTI BAUDAS VERSLUI UŽ TABAKO GAMINIŲ PRIEINAMUMĄ NEPILNAMEČIAMS

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda siūlo didinti baudas verslui už tabako gaminių, taip pat elektroninių cigarečių, pardavimą nepilnamečiams, taip pat dar labiau riboti jų prieinamumą asmenims iki 18-os metų.

Šalies vadovas pateikė Seimui tai numatančias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo bei Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, ketvirtadienį pranešė Prezidentūra.

Pasak Prezidentūros, pastaruoju metu tarp jaunimo plintantis elektroninių cigarečių vartojimas bei augantis su jomis susijusių pažeidimų skaičius rodo, kad dabar galiojančios sankcijos „nedaro prevencinio poveikio ir neatgraso asmenų ir ūkio subjektų nuo šių pažeidimų“.

„Turime protingu santykiu imtis ir prevencijos priemonių, ir griežtesnių bausmių už kvaišalų platinimą. Narkotikai turi būti tiesiog sunkiai prieinami, o geriausia neprieinami visai“, – pranešime teigė G. Nausėda.

Prezidentas siūlo griežtinti verslo atsakomybę už elektroninių cigarečių, o kai kuriais atvejais ir visų tabako gaminių prekybos pažeidimus bei nustatyti du ir daugiau kartų didesnes baudas.

Taip pat siūloma nustatyti pažeidimų, kai įmonės už tokius netektų licencijų verstis tabako bei su jais susijusių gaminių gamyba, didmenine ar mažmenine prekyba arba būtų apribotas licencijų išdavimas.

Seimui taip pat siūloma Administracinių nusižengimų kodekse išskirti su elektroninėmis cigaretės susijusius nusižengimus, į kuriuos įtraukiami nepilnamečiai, už juos nustatyti didesnes baudas, atsisakyti įspėjimo kaip administracinės nuobaudos už tokius pažeidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS