Prezidento patarėjas apie aplinkos taršos mažinimą: kviesime prisijungti visus | Diena.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS APIE APLINKOS TARŠOS MAŽINIMĄ: KVIESIME PRISIJUNGTI VISUS

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais Jaroslavas Neverovičius penktadienį po susitikimo su prekybos ir telekomunikacijų sektoriaus atstovais teigė, kad metų pabaigoje bus ruošiama deklaracija, siekiant skatinti verslą bei kitas organizacijas prisijungti prie tikslo mažinti aplinkos taršą.

„Iš šito susitikimo darysime išvadas, laukiant kitų susitikimų su kitų sektorių atstovais. Po tų susitikimų ruošime deklaracijos projektą, kurį norėsime paskelbti link metų pabaigos ir pakviesti savanoriškai prie jos prisijungti visus, kurie neabejingi aplinkos taršos mažinimo ir klimato kaitos stabdymo tikslams“, – Prezidentūroje penktadienį sakė J. Neverovičius.

„Supratome, kad reikalinga politinio lygio iniciatyva, kuri apjungtų ir įtrauktų kuo daugiau dalyvių šio tikslo realizavimui“, – pridūrė jis.

Pasak prezidento patarėjo, šiemet bus vykdomi susitikimai ne tik su verslo, bet ir kitų sričių atstovais.

„Susitikimai bus ir su savivaldybėmis, ir su transporto sektoriumi, ir su žemės ūkiu, su nevyriausybininkais. Norėtume, kad ta deklaracija būtų pozityvus ženklas to, ką mes galime ir norime padaryti dėl žalesnės Lietuvos. Kiekvieną paskutinio mėnesio penktadienį kviesime į tokio pobūdžio susitikimus, dalinsimės informacija“, – sakė J. Neverovičius.

Prezidentas G. Nausėda kviečia visuomenę jungtis prie „Žalios Lietuvos" iniciatyvos ir ieškoti sutarimo, kaip Lietuvą paversti švaresne ir klimatui neutralia valstybe.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šiandien naktį

smirdėjo degėsiais. Tik Fortum.

Anonimas

Kiek galima aferas varyti su ta ale tarša.

Nesvarbu

dar vienas durnius atsirado

SUSIJUSIOS NAUJIENOS