Prezidentūra: savivaldybių išlaidos pandemijos pradžioje turi būti kompensuotos | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: SAVIVALDYBIŲ IŠLAIDOS PANDEMIJOS PRADŽIOJE TURI BŪTI KOMPENSUOTOS

  • 0

Prezidento patarėja Rėda Brandišauskienė sako, kad savivaldybių išlaidos, patirtos pandemijos pradžioje dėl COVID-19 viruso, turi būti kompensuotos.

„Vertinimas negalėtų būti kitoks, kad tai, kas buvo pažadėta neapibrėžtume, pandemijos pradžioje, tai, kas buvo įvardinta savivaldybėms ir kokias išlaidas savivaldybės patyrė, pažadas turi būti vykdomas. Kažkokių tikslių tvarkų tuo metu turbūt nebuvo, savivaldybės veikė savo nuožiūra, jiems ta diskrecija buvo suteikta, ir atitinkamai valstybė turi vykdyti savo pažadėtą pareigą.

Savivaldybių darbas pateikti deramą pagrindimą (išlaidų – ELTA), tos situacijos susiklosto tiesiog dėl tam tikro pagrindimo stokos. Visos išlaidos, ne tik apsaugos priemonių įsigijimas tiek įstaigoms, tiek ligoninėms, tačiau ir susijusios išlaidos su sveikatos apsaugos ministro rekomendacijų vykdymu ir panašiai turėtų būti tikrai kompensuotos“, – LRT radijui sakė R. Brandišauskienė.

„Tuo labiau laukia galimai antroji banga. Mūsų vienas akcentuotų dalykų, kad turime išmokti pamokas iš pirmos bangos. Mūsų pozicija, kad visos išlaidos, susiję tiesiogiai ir netiesiogiai, turi būti kompensuotos“, – pridūrė ji.

Savivaldybių patirtoms išlaidoms padengti jau skirta daugiau nei 11 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS