Prieš Velykas daugėja pranešimų dėl netinkamo gyvų žuvų laikymo parduotuvėse | Diena.lt

PRIEŠ VELYKAS DAUGĖJA PRANEŠIMŲ DĖL NETINKAMO GYVŲ ŽUVŲ LAIKYMO PARDUOTUVĖSE

  • 7

Prieššventiniu laikotarpiu prekyba gyvomis žuvimis suintensyvėja, todėl Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sulaukia daugiau pranešimų dėl netinkamo gyvų žuvų laikymo parduotuvėse esančiuose akvariumuose ir dėl netinkamo jų gaudymo ar svaiginimo.

Specialistai jau surengė keletą susitikimų su prekybos įmonių atstovais, o nuo kitos savaitės pradeda organizuoti intensyvesnę prekybos gyvomis žuvimis priežiūrą prekybos centruose.

„Nuolat primename prekybininkams, kad tinkamas gyvūnų gerovės reikalavimų įgyvendinimas prekiaujant gyvomis žuvimis yra tiesioginė jų atsakomybė. Žuvys parduotuvių akvariumuose turi būti nesužalotos ir gyvybingos, jos turi turėti galimybę plaukioti, gauti pakankamai deguonies. Žuvų skerdimui privalo būti įrengtos specialios vietos, aprūpintos reikalinga įranga, šį darbą turi vykdyti apmokyti darbuotojai“, - sakė VMVT Gyvūnų gerovės ir sveikatingumo skyriaus patarėjas Giedrius Blekaitis.

Pasak specialisto, VMVT organizuotų pasitarimų metu tiek prekybininkai, tiek žuvų augintojai ir tiekėjai įpareigoti prekybą gyvomis žuvimis organizuoti laikantis visų nustatytų gerovės reikalavimų.

Pažymima, kad, kaip ir ankstesniais metais, prieššventiniu laikotarpiu VMVT teritorinių padalinių inspektoriai vykdys intensyvesnę priežiūrą mažmeninės prekybos gyvomis žuvimis vietose, tiek organizuodami neplaninius tikslinius patikrinimus, tiek ir reaguodami į pranešimus, gautus iš vartotojų.

Apie pastebėtus gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimus vartotojai gali pranešti VMVT visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40 403 arba internetu užpildydami elektroninę pranešimo formą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Kažkam veizėt į žuvų lavonieną maloniau.

ggg

Gyvomis žuvimis iš viso nereikia prekiauti.Žiauru žiūrėti -tose ""akvariumuose" visos "nuplikusios " vargšės,sugrūstos lyg silkės bačkoj--niekad nepirkau ir niekad nepirksiu.Negalėčiau nuryt.

Laurus

Paziurekit koke strimele prekiauja norfoje su raudonomis galvom kurios turi būti ismestos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS