Pritarta projektui, kuriuo siekiama liberalizuoti geležinkelių darbuotojų įgūdžių įvertinimo tvarką | Diena.lt

PRITARTA PROJEKTUI, KURIUO SIEKIAMA LIBERALIZUOTI GELEŽINKELIŲ DARBUOTOJŲ ĮGŪDŽIŲ ĮVERTINIMO TVARKĄ

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos inicijuotam Geležinkelių transporto eismo saugos įstatymo (GTESĮ) projektui, kuriuo siekiama liberalizuoti darbuotojų, atliekančių geležinkelių transporto eismo saugai užtikrinti svarbias užduotis, išskyrus traukinio mašinistus, mokymo turinio, žinių ir įgūdžių įvertinimo tvarką. Ministrų kabinetui pritarus siūlymui, dėl jo spręs Seimas.

GTESĮ pakeitimo projekte siūloma įtvirtinti nuostatą, kad patys geležinkelių infrastruktūros valdytojai ir geležinkelio įmonės savo geležinkelių transporto eismo saugos valdymo sistemose nustatytų geležinkelių transporto eismo saugai užtikrinti svarbias užduotis.

Taip pat norima palikti galimybę eismo saugai užtikrinti svarbias užduotis atliekantiems darbuotojams ir toliau mokytis GTESĮ nustatyta tvarka pripažintuose mokymo centruose ir laikyti egzaminus GTESĮ nustatyta tvarka pripažintuose egzaminavimo centruose.

Siekiama palikti įpareigojimą fiziniams asmenims, kurie nėra geležinkelių infrastruktūros valdytojų ir geležinkelio įmonių darbuotojai, tačiau pageidauja dirbti pavojingojoje geležinkelio zonoje ar įgyti teisę vadovauti vykdyti krovinių krovimo ir tvirtinimo vagonuose darbams, įgyti atitinkamus pažymėjimus.

Priėmus GTESĮ pakeitimo įstatymo projektą, geležinkelio įmonės ir geležinkelių infrastruktūros valdytojai negalės tiesiog atsisakyti geležinkelių transporto darbuotojų mokymo ir egzaminavimo centruose.

Anot Susisiekimo ministerijos, mažesnėms geležinkelio įmonėms ir geležinkelių infrastruktūros valdytojams galimai bus racionaliau toliau svarbias užduotis atliekančius savo darbuotojus mokyti ir egzaminuoti centruose nei patiems rengti mokymo programas, įdarbinti egzaminuotojus ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS