Profesinės sąjungos: daugiausia užklausų gaunama dėl atostogų ir darbo saugos | Diena.lt

PROFESINĖS SĄJUNGOS: DAUGIAUSIA UŽKLAUSŲ GAUNAMA DĖL ATOSTOGŲ IR DARBO SAUGOS

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sako, kad pastaruoju metu daugiausia užklausų iš darbuotojų gaunama dėl atostogų ir darbų saugos klausimų.

„Užklausos yra dviejų rūšių. Pirma, atostogos – tiek kasmetinės, tiek nemokamos, kokiais atvejais darbdavys gali priimti vienašališką sprendimą, kaip tas procesas vyksta. Be abejo, ir atleidimai, ypač bandomajame laikotarpyje“, – laidai „DELFI 11“ pirmadienį sakė I. Ruginienė.

„Mes akcentuojame pagrindinį dalyką – klaidingai darbdavys supranta, kad bandomajame laikotarpyje gali tiesiog atleisti nepaaiškinus priežasčių. Reikia turėti objektyvias priežastis“, – pridūrė ji.

I. Ruginienės teigimu, gaunama nemažai užklausų dėl darbo saugos.

Inga Ruginienė. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„Turime šiandien begalinį trūkumą tiek kaukių, tiek dezinfekavimo priemonių, ir žmonės pagrįstai klausia, ar jie gali atsisakyti dirbti, eiti į darbą, jeigu nesuteikiamos tokios priemonės. Darbų saugos įstatymas aiškiai sako, kad darbdavys privalo suteikti saugią darbo vietą ir visokeriopai darbuotoją apsaugoti“, – tikino ji.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis praėjusią savaitę sakė, kad ne visi darbuotojai, galimai dirbantys su užsikrėtusiais asmenimis, turi reikalingas apsaugos priemones.

Sekmadienį Sveikatos apsaugos ministerija išleido rekomendacijas, kuriomis visose prekybos vietose rekomenduojama pagal galimybes riboti vienam gyventojui parduodamą dezinfekcinių priemonių, taip pat apsaugos priemonių – medicininių kaukių, respiratorių, pirštinių – kiekį taip, kad jos būtų prieinamos didesniam skaičiui gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lina

Ligoninės neturi o va kitos įstaigos tai privalo.Kartais žmonės kalba ,kaip sapnuose. Taigi jeigu tik yra lėšų ir prekių ,tai bet koks darbdavys nerizikuos užsikrėsti virusu.Tik deja ,kad kartais nei vieno ,nei kito nėra. Tai belieka imtis savivalės.Bet žmonės dabar savarankiški ir sugeba patys kaukes pasisiūti.Juk kiekvienas nori save apsaugoti o tuo pačiu ir kitus.

Kas

Tas Internetas ???!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS