Profesinės sąjungos ragina viešai skelbti įmonių, kurios gaus subsidijas, sąrašus | Diena.lt

PROFESINĖS SĄJUNGOS RAGINA VIEŠAI SKELBTI ĮMONIŲ, KURIOS GAUS SUBSIDIJAS, SĄRAŠUS

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sako, kad turėtų būti viešai skelbiama, kokios įmonės gaus subsidijas už prastovas.

„Profsąjungos reikalavo, kad būtų skaidriai ir viešai teikiami sąrašai įmonių, kurios gaus subsidijas, kad būtų aišku, kiek skirta pinigų kiekvienai konkrečiai įmonei, pagal kokias eilutes, kokie įmonių įsipareigojimai ir kokie darbuotojai dirba įmonėse“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė I. Ruginienė.

Jos teigimu, profsąjungos įžvelgia riziką, kad kai kurių į prastovas išleistų darbuotojų išmokos gali nepasiekti.

„Šiandien matome, kad gali atsitikti taip, kad į darbdavių, kurie turėjo didelių skolų, duris vieną dieną pasibels antstoliai, nurašys tas subsidijas ir vargu ar tie pinigai pateks darbuotojams“, – sakė I. Ruginienė.

Ji taip pat sakė, kad profsąjungoms nerim kelia „darbuotojams daromas spaudimas iš darbo išeiti savo noru.“

„Tą rodo statistika – jeigu paimsite visus atleidimus, didžioji dalis darbuotojų išėję savo noru. Leiskite paklausti, ar tikrai darbuotojai tokiu metu nori išeiti iš darbo, keisti jį. Tikrai ne. Tai vienas iš būdų nemokamai atleisti darbuotoją arba atsikratyti, kaip sakoma, balasto. Tai nesuprantama ir nesolidaru“, – pabrėžė konfederacijos vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pensininkė

kai kurios įmonės atleido dalį darbuotojų o kurie buvo nedarbingume dėl ligos ar dėl to kad vaikai nėjo į darželį tai tuos paliko ar ir tokios įmonės pasinaudos subsidijomis būtų neteisinga atleistų darbuotojų požiūriu

AŠ Manau

Turi atsirasti savanoriai,organizacijos ir sekti milijardų dalijimą .Reikia skaidrumo kurio nenori ,,valstiečiai,,Kur visuomenininkai,intelegentija.Jungtis ir neleisti,kad mūsų vaikai ir anūkai mokėtų už ištašjytus milijardus.Kad skurdas nekankintų jų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS