Profsąjungas neramina augantis palaikymas liberalams | Diena.lt

PROFSĄJUNGAS NERAMINA AUGANTIS PALAIKYMAS LIBERALAMS

Liberalioms partijoms Seimo rinkimuose gavus nemažą palaikymą,  Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė baiminasi, kad bus pamiršta socialinė gerovė.

„Stebina augantis palaikymas liberaliam judėjimui, mes daugiau kairiųjų pažiūrų atstovai, mūsų pagrindinė misija – rūpintis kiekvieno piliečio socialine gerove, o liberalai, priešingai deklaruoja savo pažiūras ir matėme, kaip vyko ir per karantiną, buvo kėsintasi liberalizuoti dar labiau Darbo kodeksą, jie nepasisako už progresinius mokesčius ar didesnį kapitalo apmokestinimą“, – BNS sakė konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

Anot jos, baiminamasi, kad jei šios partijos taps valdančiosios koalicijos dalimi, daugiau dėmesio bus skiriama verslui ir darbdaviams, o ne profsąjungoms.

„Antra medalio pusė kažkodėl užsislėpė po tomis laisvėmis, viena iš pagrindinių – socialinė gerovė, tos pačios nemokamos paslaugos, švietimas, sveikata, mokesčių perskirstymas, kad mažiausiai uždirbantys turi mokėti mažiau, tai daugiau kairiųjų idėjos, o liberalų pagrindinė misija – verslui dėti pirmą akcentą, sumažinti mokesčius“, – sakė I. Ruginienė.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija, preliminariais duomenimis, surinko 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,78 proc.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už konservatorius balsavo 24,8 proc. rinkėjų, valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 17,5 proc. balsų, Darbo partija – 9,47 proc., Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O ar yra

Lietuvoje profsąjungos?Ką jos veikia? Tenka matyti tik ponia I.Ruginienę ir tai l.retai.. Ar profsąjungos, kartu su plačiaja visuomene, 'griebia' aktualias šalies problemas? Ar joms rūpi pvz. kertami miškai, niokojamas Paveldas (visose srityse) ir kitos aktyvių piliečių keliamos akcijos bei rūpimi klausimai? Profsajungos neturėtų apsiriboti tik savo sritim o nuoširdžiai išreikšti palaikymą pilietiniuose judėjjimuose bei iniciatyvose. VIENYBĖS, VIENYBĖS ponai! Nesirkime profesine klaustrofobija o paskui nesistebėkime kodėl niekaip niekas jūsų nepaiso..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS