Profsąjungos: dėl Darbo kodekso pakeitimų dar nesusitarta iki galo | Diena.lt

PROFSĄJUNGOS: DĖL DARBO KODEKSO PAKEITIMŲ DAR NESUSITARTA IKI GALO

Trišalė taryba, kurią sudaro vyriausybės atstovai, darbdaviai ir profsąjungos, šiandien tarsis, ar grąžinti vyriausybei tobulinti daug diskusijų sukėlusius Darbo kodekso pakeitimus. Profsąjungos teigia, kad dėl kai kurių Seimui pateiktų kodekso pakeitimų nėra iki galo susitarta.

Darbuotojų profsąjungos teigia, kad vyriausybė Seimui pateikė kitokius darbo kodekso pakeitimus, nei sutarė trišalė taryba. Be to, pasak profsąjungų konfederacijos vadovo Artūro Černiausko, dėl kai kurių pakeitimų apskritai nebuvo susitarta.

„Pavyzdžiui, nesuderinta yra dėl išeitinių kompensacijų darbuotojams, jeigu, jie atleidžiami darbdavio valia. Lygiai taip pat neišspręstas klausimas dėl „mamadienių“, „tėvadienių“, dėl įspėjimo terminų, dėl papildomų atostogų už darbo stažą“, – vardijo A. Černiauskas.

Premjero patarėjas Audrius Misevičius teigia, kad situaciją nagrinėję vyriausybės teisininkai pažeidimų nenustatė: „Vyriausybė posėdžio metu galėjo dar tikrinti tas normas, kurios buvo pateiktos projektuose ir nemano, kad trišalė taryba turėtų kreiptis dėl prašymo grąžinti ar negrąžinti Seimui. Juo labiau kad Seimas pats kompetentingas.“

Jei kodekso pakeitimams Seimas pritars, darbuotojus priimti ir atleisti iš darbo bus paprasčiau. Vyriausybė teigia, kad tokie pakeitimai leis sukurti naujų darbo vietų ir pritraukti investicijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvis

Nu ka Lietuviai toliau emigruos liks tik verslininkai banditai ir seimo vagys kad jus pastiptute šlykstynės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS