Prognozuoja niūrią žiemą: renginius atšaukti daugelis suskubo dar rugsėjį | Diena.lt

PROGNOZUOJA NIŪRIĄ ŽIEMĄ: RENGINIUS ATŠAUKTI DAUGELIS SUSKUBO DAR RUGSĖJĮ

Lietuvos konferencijų ir renginių asociacijos (LKRA) valdybos narė Laura Kurtinaitytė sako, kad atšaukti ar perkelti renginius į kitus metus daugelis organizatorių suskubo dar rugsėjo mėnesį, o galimybę rengti renginius, kuriuose dalyvautų iki 300 žmonių, vertina teigiamai.

„Dauguma renginių atšaukimų ir perkėlimų į kitus metus pradėjo jaustis gal net ir rugsėjo mėnesį. Tad nerimą jautėme jau gerokai anksčiau. Šiandieninė situacija tiesiog viską koreguoja. Gerai, kad kol kas yra laisviau, renginiai iki 300 žmonių vis tik gali vykti, tai kaip ir yra kažkokia pagalba mūsų verslui. Bet didesnieji renginiai, deja, tikriausiai bus perkeliami arba į kitus metus arba į „online“ erdvę“, – Eltai sakė ji.

„Verslui tikrai skauda, nes yra sustabdoma, atsisakoma renginių. Žiema bus niūri, nes žiema būdavo pagrindinis pramoginių renginių sezonas: visi koncertai, kultūriniai renginiai, metiniai įmonių susitikimai“, – pridūrė ji.

Didesnieji renginiai, deja, tikriausiai bus perkeliami arba į kitus metus arba į „online“ erdvę.

L. Kurtinaitytė teigė nemananti, kad ilgalaikėje perspektyvoje, atslūgus pandemijai, virtualūs renginiai išstums iš rinkos gyvai vykstančius renginius.

„Nemanau, (gyvų renginių – ELTA) atsisakoma neturėtų būti, tarkime, net jeigu ir grįžtume į anksčiau įprastą situaciją, kuomet didžioji dalis renginių vykdavo gyvai. Manau, kad tikrai jie vyks. Virtuali erdvė dabar kai kam gal ir yra nauja, dar gal ir neįprasta, arba po pavasario jau tapo patogia platforma, bet virtualūs renginiai tikrai iš rinkos neišstums fizinių renginių“, – kalbėjo L. Kurtinaitytė.

Anot jos, renginių organizatoriai ir atstovai supranta pandemijos rimtumą ir teigė, jog pasitiki dėl ribojimų apsisprendusiomis institucijomis.

„Viską vertiname realiai, suprantame, kad situacija nėra tiesiog iš piršto išlaužta ir kad tai turi įtakos žmonių sveikatai. Pasitikime visomis institucijomis, organizacijomis, kurios priima sprendimus ir taiko visus ribojimus. Tai yra kompetentingi žmonės, kurie įvertina situaciją ir ne be reikalo priima tuos ribojimus. Mes, kaip organizatoriai ir atstovai, tikrai nenorime, kad renginys taptų kažkokiu židiniu ir turėtų pasekmių dalyviams“, – tikino ji.

Vertindama nuostolius, L. Kurtinaitytė apgailestavo, kad pajamos, palyginus su pernai, krito žymiai.

„Netekimų yra. Tikrai, palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pajamų kritimas yra žymus. Ypač jei kalbėtume apie konferencijas, kurios vykdavo fiziškai, didžioji dalis yra perkelta į kitus metus arba į virtualią erdvę. Tai šiek tiek keičia ir pačių renginių biudžetus, ir tikrai tas pajamų netekimas jaučiamas“, – Eltai teigė ji.

Atsižvelgusi į šalyje blogėjančią epidemiologinę situaciją, Vyriausybė trečiadienio posėdyje apsisprendė nuo spalio 30 d. iki lapkričio 13 d. riboti atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamus renginius ir susibūrimus viešose vietose.

Išimtys numatytos aukšto meistriškumo sporto varžyboms ir kultūros renginiams, kai jie vyksta uždarose erdvėse, tačiau žiūrovų skaičius neviršija 300 asmenų, ir užtikrinamos šios sąlygos: žiūrovai renginį stebi tik iš sėdimųjų vietų, tarp žiūrovų išlaikomas 2 metrų atstumas (išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus (įvaikius), įskaitant asmens ir jo sutuoktinio arba asmens, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, nepilnamečius vaikus, tėvus (įtėvius), globėjus).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS