Prokurorai nutraukė tyrimą dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos | Diena.lt

PROKURORAI NUTRAUKĖ TYRIMĄ DĖL GEDIMINO PROSPEKTO REKONSTRUKCIJOS

  • 2

Prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Liepos 31 dieną toks sprendimas priimtas, nes įvertinus policijos duomenis ir specialistų išvadas, nenustatyta faktinių duomenų apie piktnaudžiavimą ir tarnybos pareigų neatlikimą rekonstruojant prospektą, teigiama pranešime spaudai.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo išanalizuota statybinė dokumentacija, gauta iš Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų įstaigų, bazalto trinkelių tyrimų protokolai bei kita medžiaga. Taip pat buvo apklausti prospekto rekonstrukcijoje dalyvavę asmenys, atlikti numatyti procesiniai veiksmai.

"Išnaudojus proceso galimybes konstatuota, kad įsigyjant ir paklojant Gedimino prospekto bazalto trinkelių grindinį, nebuvo padaryta jokia nusikalstama veika, nes nenustatyta, kad atsakingi asmenys sąmoningai užsakė, nupirko ir sumontavo nepakankamai atsparias vietos gamtinėms sąlygoms ir eismo intensyvumui grindinio trinkeles. Be to, ikiteisminio tyrimo metu iškilo ir daugiau abejonių, kad trinkelių aižėjimo priežastys gali būti (ir) kitos: galimai netinkama grindinio eksploatacija naudojant druskas, bazalto trinkelių apdirbimas ugnimi ir kt", - teigiama pranešime.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, jį atliko Vilniaus AVPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus pareigūnai.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama buvusio Gedimino prospekto rekonstrukcijos statybos rangovo bankroto byla, kurioje Vilniaus miesto savivaldybės administracija yra pareiškusi 9,981 mln. litų reikalavimą dėl netinkamai atliktų rekonstrukcijos darbų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pilietis

Rektu atidaryti vel Dimitravos koncentracijos stovykla ir issiusti ten tuos kas leido trinkeles pakeisti ir gerasians isdalinti, tegul atidirba skaldydami granita, kol neisklos naujai.

pilietis

Rektu atidaryti vel Dimitravos koncentracijos stovykla ir issiusti ten tuos kas leido trinkeles pakeisti ir gerasians isdalinti, tegul atidirba skaldydami granita, kol neisklos naujai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS