R. Budbergytė: individuali veikla, kur yra didelės pajamos, turi būti daugiau apmokestinta | Diena.lt

R. BUDBERGYTĖ: INDIVIDUALI VEIKLA, KUR YRA DIDELĖS PAJAMOS, TURI BŪTI DAUGIAU APMOKESTINTA

Socialdemokratų partijos frakcijos narė Rasa Budbergytė teigė, kad gyventojai, iš individualios veiklos uždirbantys mažai, neturėtų būti daugiau apmokestinti. Visgi, anot Seimo narės, jeigu yra paliekami darbo santykiai, kad mažėtų mokesčiai, individuali veikla turi būti apmokestinama.

Jos teigimu, jeigu bus toks siūlymas, kad visas pajamas, kurios yra didelės, reikia apmokestinti progresyvesniu, didesniu, tarifu, tai socialdemokratai palaikys. Tie, kurie iš individualios veiklos gauna mažas pajamas, jų iš tiesų ir nereikia daugiau apmokestinti.

„Jeigu informatikas, dirbantis pagal darbo sutartį, vien todėl, kad jis uždirba tiek, kad jau jam ateina „lubos“, kai jis turi mokėti didesnį, progresyvesnį, tarifą, staiga išeina iš darbo santykių ir pradeda verstis individualia veikla, kad susimažintų savo mokamus mokesčius, tai, be jokios abejonės, ta individuali veikla, kur yra didelės pajamos, taip pat turi būti daugiau apmokestinama“, – komentavo R. Budbergytė.

Anot parlamentarės, tolygesnis mokestinės naštos paskirstymas yra ir valdančiųjų, ir opozicijos siekis, kad „būtų daugiau to teisingumo, ypač šiuo metu, kai auga pajamų ir turtinė nelygybė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu, jei jau kirsti —

tai iš "peties"... — pasakė madam Petuchova....

>

Komuniagai vis mazai,vis atimti.Lai paskelbia,kiek gauna ..."pensijos is ES"(musu vardu) !?

Bepročiai

Turi būti apmokestinti visi turtuoliai milijonieriai,jų turtas pajamos. O ne tie kurie turi vienintelį butą nuo tarybinių laikų ,mašiną ir garažą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS