R. Karbauskis: daugeliui mokestinių idėjų pritariu | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: DAUGELIUI MOKESTINIŲ IDĖJŲ PRITARIU

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad daugeliui mokestinių idėjų pritaria, tačiau jos bus svarstomos su kitų metų biudžeto projektu.

„Laukiame biudžeto projekto, ten bus daug pasiūlymų, komplekse viską svarstysime. Išiminėjant vieną kitą mokestį, lengvatą, labai sunku vertinti. Reikia vertinti bendrai kontekste. (...) Daugeliui (mokestinių. – ELTA) idėjų pritariu“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Seimui antradienį planuojama teikti parlamentarų Jono Jaručio ir Roberto Šarknicko siūlymą numatyti galimybę auginant keturis ir daugiau vaikų ar įvaikių vienam iš tėvų arba įtėvių nevykdyti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) prievolės, iki vyriausiam vaikui sukaks 18 metų.

Taip pat Seime numatyta teikti buvusio Seimo nario, dabartinio europarlamentaro Stasio Jakeliūno ir kelių kitų parlamentarų įstatymo pataisas, kuriomis siūloma lėčiau didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD).

Teikiamomis pataisomis siūloma apsiriboti NPD didinimu kasmet po 50 eurų ir 2020 metais siūlyti taikyti 350 eurų NPD, o 2021 metais – 400 eurų NPD. Atitinkamas korekcijas siūloma taikyti ir dėl individualaus NPD taikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS