R. Karbauskis nėra tikras, ar 13-os pensijos siūlymui užteks balsų Seime | Diena.lt

R. KARBAUSKIS NĖRA TIKRAS, AR 13-OS PENSIJOS SIŪLYMUI UŽTEKS BALSŲ SEIME

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad 13-osios pensijos siūlymas bus teikiamas Seimui.

„13-a pensija, tikrai tas pasiūlymas bus, ir tikimės, kad Seime užteks balsų jį priimti. Suprantu, kad ministro Kukuraičio pareiškimai neturi nieko bendro su teiginiu, kad jis prieš. Jis pasakė tik, kad jei Seimas tą sprendimą priims ir jis turės galią vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai ateityje, tai tokiu atveju jis tą įstatymą įgyvendins. Premjero žodžiai, kad tas įstatymas bus vykdomas, yra tiesa“, – žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Visgi jis nebuvo tikras, ar įstatymui priimti užteks balsų Seime.

„Ar mums užteks balsų priimti Seime šitą įstatymą, dabar negaliu atsakyti. Ar jis nebus panaikintas, net jei bus priimtas, irgi negaliu pasakyti, tai tautos valia“, – pripažino jis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad jei vadinamoji 13-oji pensija galėtų atsirasti, siūlymas dėl jos turėtų būti sukonstruotas „daug išmintingiau“ nei dabar pateikta Seime. Pasak jo, jeigu norima lygiavertės pensijos visiems, reikėtų mąstyti apie valstybės biudžetą.

Finansų ministro Viliaus Šapokos teigimu, kitų metų biudžete neišvysime 13-osios pensijos, tuo metu premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis sakė, kad dėl to nuspręs ne finansų ministras, o visa Vyriausybė ir Seimas.

S. Skvernelis taip pat sakė, kad jei Seimas priims įstatymą dėl vadinamosios 13-os pensijos, Vyriausybė numatys tam finansavimo šaltinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

UŽ VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ PARTIJĄ

Mielieji, būkit protingi ir balsuokit už tuos žmones, kurie rūpinasi Lietuvos žmonėmis. Tik už valstiečių ir žaliųjų partiją . Nadarykit taip, kad reikėtų vėliau gailėtis. Negrįžkim į 2008m.

NU nu

eilinis kolchoznikų planas chuliganas--nepraeis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS