R. Karbauskis nusiteikęs griežtai: lauko kavinės alkoholiu nebeprekiaus? | Diena.lt

R. KARBAUSKIS NUSITEIKĘS GRIEŽTAI: LAUKO KAVINĖS ALKOHOLIU NEBEPREKIAUS?

Seimo valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad įstatyme dėl prekybos alkoholiu draudimo lauko kavinėse būtų galima nebent peržiūrėti atstumus, tačiau paties draudimo atšaukti neketinama.

„Galimas tik svarstymas, kokie yra atstumai tarp lauko ir pagrindinių kavinių, ten galima diskusija, bet dėl paplūdimyje esančių kavinių net kalbos negali būti“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad nuo 2020 metų šalyje nebeliks nestacionarių alkoholio prekybos vietų, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu. Nuo tų pačių metų alkoholis nebegalės būti parduodamas paviljonuose. Jie bus išbraukiami iš prekybos alkoholiniais gėrimais vietų sąrašo.

Seimas 2017 metais taip pat pritarė R. Karbauskio ir Andriaus Palionio pasiūlymui nustatyti, kad neterminuota mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencija suteiks teisę aptarnauti pirkėjus ir lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti draudimo alkoholiu neleisti prekiauti nestacionarioms kavinėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

kotas

Kai į valdžias sulindo pragėrę skrandžius ir kepenis ,,blaivininkai", siunta iš pavydo, kad negali net šampano taurę pakelti. O kas gėrė, tas ir gers, kol žemelė apsivers. Stipkit iš pavydo.

Tarnas

Pasižiūrėjo į žvaigždes iš savo privačios observatorijos ir nušvito smegenys...

Pilietis

nuotraukoje turi psichologiniu problemų, todel jam turi buti suteikta skubi mediku pagalba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS