R. Karbauskis: siūlomi mokestiniai sprendimai neapsunkins žmonių gyvenimo | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: SIŪLOMI MOKESTINIAI SPRENDIMAI NEAPSUNKINS ŽMONIŲ GYVENIMO

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad siūlomi mokestiniai sprendimai neapsunkins žmonių gyvenimo.

„Mes tikrai dar nematėme skaičiavimų, kiek žmonių tai (nekilnojamojo turto mokestis. – ELTA) paliestų, bet, kiek esu girdėjęs, keliolika tūkstančių tai paliestų. Reikia suprasti, ką tokius paliečia, kaip paliečia, ar būtų žmonės pajėgūs sumokėti tuos mokesčius. Mes turime ne tokį NT mokestį, kaip daugelis ES valstybių. Ten visi jį moka. Mes turime atsižvelgti, kad esame socialiai kitokios padėties, todėl tikrai nepadarysime sprendimų, kurie apsunkintų žmonių gyvenimą“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie automobilių taršos mokestį, R. Karbauskis teigė, kad protingiausias sprendimas būtų įvesti šio mokesčio lubas.

„Manau, kad sprendimas būtų protingiausias įvesti lubas, kad nekiltų klausimų, jog kažkokios sumos gali būti didesnės už automobilius. Jei žmonės perka automobilį, kuris neviršija normos, tokiu atveju jis nemokės jokio mokesčio, jei automobilis šiek tiek teršia, tai 30 ar kiek eurų mokės, o tos lubos turėtų padaryti aiškumą, kokia suma galėtų būti maksimali, ir tokiu atveju diskusijų viešumoje apie 1,4 tūkst. eurų mokestį nebeliks“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Kartu su Vyriausybe ieškosime sprendimų, kad visuomenė nebūtų tokios keistos nuomonės, kad mokestis už automobilį kainuoja daugiau nei pats automobilis“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Finansų ministerija parengė NT mokesčio įstatymo projektą, kuriuo siūloma plėsti fizinių asmenų nekomercinės paskirties nekilnojamojo turto apmokestinimo bazę. Siūloma dabar galiojančią 220 tūkst. eurų neapmokestinamąją vertę sumažinti iki 100 tūkst. eurų. Mokestį mokėtų apie 37 tūkst. asmenų, iš jų – apie 26 tūkst. Vilniuje. Dėl šių pakeitimų, valstybės biudžetas papildomai gautų apie 8 mln. eurų per metus.

0,5 proc. mokesčių tarifas būtų taikomas bendros nekilnojamojo turto vertės daliai, viršijančiai 100 tūkst. eurų, tačiau neviršijančiai 300 tūkst. eurų, 1 proc. – neviršijančiai 500 tūkst. eurų, 2 proc. – viršijančiai 500 tūkst. eurų.

Aplinkos ministerija taip pat skelbė parengusi Transporto priemonių taršos mokesčio įstatymo projektą, kuris numato mokestį už transporto priemonių (TP) keliamą taršą. Įstatymo projekte taršiomis laikomos tos TP, kurios turi dyzelinu varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 115 g/km, ir tos TP, kurios turi benzinu ir (ar) dujomis varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 130 g/km.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

karbauckiui

atrodo , kad pabrangintas kuras, tabakas, įvestas NT mokestis NEAPSUNKINS GYVENIMO. Kažin negalėtų pizius dar pareikšti , kad tai netgi kažkaip PALENGVINS GYVENIMĄ?

...

Reikia vietoj PVM įvesti visuotinį apyvartos mokestį! (pradžioje galima PVM sumažinti iki 17% ir įvesti po 1% apyvartos mokestį abiem sandorio pusėms, kuris gyventojams, mokantiems bankine kortele, būtų grąžinamas).

haa

geriau pvm padidint iki 50% iskart babkiu biudzete padauges!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS