R. Masiulis: dėl brolio esu deklaravęs interesą dar prieš tapdamas ministru | Diena.lt

R. MASIULIS: DĖL BROLIO ESU DEKLARAVĘS INTERESĄ DAR PRIEŠ TAPDAMAS MINISTRU

Susiekimo ministrui Rokui Masiuliui atšaukus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinį direktorių Arvydą Vaitkų iš pareigų, pasigirdo kaltinimų, esą pats ministras gali būti siejamas su interesų konfliktu, kadangi jo brolis Petras Masiulis nuo 2003 m. vadovauja telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ veiklai Lietuvoje, o nuo 2016 m. - ir „Tele2“ veiklai Baltijos šalyse.

„Dar prieš tapdamas ministru aš esu deklaravęs šitą interesą ir mano deklaracijoje jau nuo 2016 ar 2017 metų pradžios visa situacija yra aprašyta“, - „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo R. Masiulis.

Ministro teigimu, jo nusišalinimas šiuo klausimu buvo pateiktas premjerui, jį įvertino Vyriausybė ir joks neigiamas įvertinimas nebuvo priimtas.

„Nereikia du dalykus sujungti į krūvą. Vaitkus tiesiogiai prižiūrį įmones, o tuo metu telekomunikacijų bendroves prižiūri Ryšių reguliavimo tarnyba, ne ministerija“, - sakė R. Masiulis.

Jis tikina, kad tai du skirtingi ir niekuo vienas su kitu nesusiję dalykai.

ELTA primena, kad R. Masiulis pirmadienį pranešė atšaukiantis A. Vaitkų iš pareigų.

„Šiandien pasirašiau įsakymą dėl atšaukimo Valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus A. Vaitkaus iš pareigų. Šiandien ponas Vaitkus pranešė apie savo atsišalinimą (atšauktą nusišalinimą - ELTA) nuo sprendimų priėmimo tam tikrų bendrovių uoste. Tai verčia reaguoti nedelsiant. Šiandien gavau valdybos nuomonę, valdyba abejoja, kad A. Vaitkus gali pilnavertiškai atlikti savo pareigas. Įvertinus šias aplinkybes A. Vaitkus yra atšaukiamas iš pareigų“, - pranešė R. Masiulis.

Susisiekimo ministras neatmeta galimybės, kad toks sprendimas gali kainuoti ir jo postą.

„Neatmesčiau situacijos, kad šis sprendimas gali kainuoti ir man postą, bet mano darbas yra tarnauti valstybei. (...) Tikrai neskatinau pono Vaitkaus eiti į rinkimus, juolab su tuo sąrašu įmonių, kurias jis privalo prižiūrėti. Kai jis grįžo į uostą, kaip jis gali prižiūrėti savo politinius partnerius objektyviai, juolab šiandien pareiškęs nusišalinimo atšaukimą“, - sakė R. Masiulis.

Kaip patikino ministras, pirmadienis buvo paskutinė A. Vaitkaus darbo diena. A. Vaitkų laikinai pavaduos uosto infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, LRT laidoje „Ryto garsai“ antradienį komentuodamas pasisakymus, kad šis įvykis gali kainuoti paties ministro postą, teigė, jog nemato nieko bendra tarp ministro posto praradimo ir A. Vaitkaus atleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS