R. Perry: JAV dujos Europai atneša daugiau laisvės ir konkurencijos | Diena.lt

R. PERRY: JAV DUJOS EUROPAI ATNEŠA DAUGIAU LAISVĖS IR KONKURENCIJOS

Suskystintų gamtinių dujų tiekimas iš Jungtinių Valstijų gali užtikrinti didesnę konkurenciją Europos rinkoje, sekmadienį pareiškė į Lietuvą atvykęs JAV energetikos sekretorius Rickas Perry (Rikas Peris).

„Jungtinės Valstijos atsidūrė gana naujoje ir unikalioje svarbaus suskystintų gamtinių dujų importuotojo į Europą vaidmenyje“, – Vilniuje žurnalistams sakė R. Perry po susitikimo su Baltijos šalių ministrais.

„Tikimės Europos gyventojų supratimo, tai vertiname kaip galimybę įnešti į rinką daugiau laisvės ir konkurencijos“, – pridūrė jis.

R. Perry priminė Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) skaičiavimus, kad JAV dujų tiekimas padėjo Europai pernai sutaupyti 8 mlrd. dolerių.

Lietuva taip pat yra importavusi suskystintų gamtinių dujų iš JAV per terminalą Klaipėdoje.

R. Perry su Lietuvos, Latvijos ir Estijos ministrais susitiko prieš pirmadienį prasidedantį energetikos forumą, į kurį atvyksta ministrai ar kiti Vyriausybės atstovai iš daugelio Vidurio ir Rytų Europos šalių.

R. Perry sakė, kad su jais aptars „naujus energijos kelius, naujus energijos šaltinius ir naujas technologijas“.

Lietuvos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas šį susitikimą pavadino nauju „Baltijos šalių ir JAV bendradarbiavimo puslapiu“.

Jo teigimu, Lietuvai reformuojant dujų rinką ir sinchronizuojant elektros tinklus su Vakarų Europa svarbi ir politinė, ir technologinė JAV parama.

Pasak Ž. Vaičiūno, tokie keturšaliai JAV ir Baltijos šalių susitikimai vyks kasmet.

„Akivaizdu, kad kuo daugiau JAV yra Europoje, kuo daugiau JAV yra Europos energetikoje, tuo mes esame stipresni“, – sakė ministras.

GALERIJA

  • JAV energetikos sekretorius Rickas Perry
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Ach: "R. Perry priminė Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) skaičiavimus, kad JAV dujų tiekimas padėjo Europai pernai sutaupyti 8 mlrd. dolerių" - 'Melagis MELAVO, iš JAV važiavo'. :P

atvykęs JANKIS n e s u v o k i a ,

kad ES senai yra laisva ir nereikia kalbėti k v a i l y s č i ų norint Į K I Š T I brangias dujas. Tai e u r o p i e č i ų durninimas, ko gero ,šis atvykėlis galvoja , kad kalba AFRIKOJE. JANKIAI ,savo l a i k y s e n a--visais būdai nori susilpninti EUROPOS ekonomiką, ir po to galėtų š a n t a ž u o t i. Tiek JANKIAI , tiek RUSAI-- v i e n o d a i pavojingi Europos Sąjungai, tad būtina naudoti e n e r g e t i k ą iš ten--kuri p i g e s n ė.

Lietuviui

Nieko čia nereikia keisti. Linksmiausia stebeti kaip pas tave nosis ir ležiuvis rudeja:) vis daugiau ir daugiau greit galva i subine bosui sukyši. Bet kada bosui bus nekomortabilu jis tave išbezdes. Kaip visada:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS