R. Šadžius: BVP augimas gali iššokti aukščiau 2 proc. kartelės | Diena.lt

R. ŠADŽIUS: BVP AUGIMAS GALI IŠŠOKTI AUKŠČIAU 2 PROC. KARTELĖS

  • 1

Finansų ministras prognozuoja, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet augs kiek daugiau nei manyta anksčiau - daugiau nei 2 proc. Rimantas Šadžius sako, kad tokia prognozė remiasi augančia vidaus paklausa ir mažmenine prekyba.

„Įvertinę visas tendencijas, manome, kad realistinis BVP augimas, kurio galėtume šiemet laukti, yra 1,9 proc. Žiūrėdamas į dabartinius ekonominius įvykius Lietuvoje, pavyzdžiui, neslopstančią vidaus paklausą, mažmeninės prekybos dinamiką, manau, kad turime šansų iššokti aukščiau 2 proc. kartelės, bet labai neaukštai“, - antradienį Seimui pristatydamas 2016 metų valstybės biudžeto projektą, sakė R.Šadžius.

Pasak ministro, 2016 metais BVP augimas turėtų siekti 3,2 proc.

„2016 metai, kaip jie matomi dabar, yra prastesni, negu 2016 metai, kurie buvo matomi praėjusį rudenį“, - teigė R. Šadžius.

2016 metų valstybės biudžetas bus paskutinis, kurį priims dabartinė valdžia, - po Seimo rinkimų 2016 metų spalį 2017-ųjų valstybės pajamų ir išlaidų planą galutinai priims jau naujas Seimas.

Valdančiųjų teigimu, kitų metų biudžeto projektas parengtas taip, kad paskatintų sulėtėjusį šalies ekonomikos augimą - tikimasi, kad didinamas minimalus atlyginimas, gyventojų neapmokestinamų pajamų dydis, darbo užmokestis biudžetininkams bei lėšos žvyrkelių asfaltavimui padidins vidaus vartojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikia

nepersokes bambos nesakyk op ne prizadejai daug o ivykdei mazai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS