R. Vainienė: prekybininkai pritaria veiklos ribojimams | Diena.lt

R. VAINIENĖ: PREKYBININKAI PRITARIA VEIKLOS RIBOJIMAMS

Vyriausybei trečiadienį nusprendus įvesti kai kuriuos naujus ribojimus prekybininkams, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sako pritarianti naujiems reikalavimams.

„Neturėjome pastabų šiai nutarimo redakcijai, mums priimtinas ir asmenų skaičiaus grupėje ribojimas, kuomet ne penki, o du gali ateiti ir į prekybos vietas, nes tai palengvins atstumo laikymąsi. Rekomendacija netaikyti itin trumpo laiko akcijų buvo ir pavasario karantino metu, tai (...) buvo veiksminga priemonė“, – BNS sakė R. Vainienė.

„Ribojimas griežčiausias, kuris yra, tai dėl nestacionarių, laikinų prekybos vietų. Kažkokių pasiūlymų neturėjome, galbūt dėl pirotechnikos, nes tai būtent proginė prekyba, kai būna laikinos prekybos vietos“, – pridūrė ji.

Vyriausybė trečiadienį uždraudė prekiauti parduotuvėse, prekybos centruose bei paslaugų vietose įrengtose laikinose prekybos vietose, išskyrus prekybą maisto produktais, pirotechnika ir prekybą „salelėse“.

Parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos bei paslaugų vietose rekomenduojama nerengti išpardavimų, nuolaidų valandų, degustacijų ir kitų priemonių, kurios didina pirkėjų ir lankytojų srautus. Tai negaliotų internetinei prekybai.

Be to, uždrausta būriuotis daugiau nei dviem žmonėms, išskyrus šeimos narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS