Ragina kreiptis į aukščiausias valdžios institucijas: su meile parašykite, kad leistų dirbti | Diena.lt

RAGINA KREIPTIS Į AUKŠČIAUSIAS VALDŽIOS INSTITUCIJAS: SU MEILE PARAŠYKITE, KAD LEISTŲ DIRBTI

  • 4

Socialiniuose tinkluose plinta raginimas kreiptis į šalies vadovus ir prašyti leisti dirbti. 

„Nepatingėkite rytoj, poryt, artimiausiu metu nusiųsti nusiųsti laiškelį aukščiausioms valdžios institucijoms – prezidentui, premjerei, sveikatos apsaugos ministrui, – rašoma plintančioje žinutėje. – Parašykite trumpai, paprastai, su meile – taip, kaip kūrėte savo verslą, kokius sunkius ir lengvesnius kelius nuėjote, kaip stengiatės dabar jį išsaugoti, kaip tiesiog norite dirbti. Kurti ir gyventi. Papasakokite apie save – žmogų. Nepaisant to, ar didelis, ar mažas jūsų verslas, sėkmingas ar mažiau sėkmingas, jaunas ar jau skaičiuojantis ilgus metus – visi mes norime dirbti. Tik tiek. Laiško subjektas – Leiskite MUMS dirbti.“

Savo laiškus siūloma siųsti šiais elektroniniais adresais: kanceliarija@prezidentas.lt, LRVkanceliarija@lrv.lt, ministerija@sam.lt.

Kaip jau buvo skelbta, trečiadienį Vyriausybė atidėjo planuotą visos prekybos atidarymą. 

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sakė, kad prekybininkus šokiravo toks Vyriausybės sprendimas.

R. Vainienė Vyriausybės posėdyje tikino, kad koronaviruso židinių prekybos vietose yra mažai, o prekybos centrai patys pasiūlė saugumo priemones.

„Mums truputėlį šokas. Suprantame atvejų didėjimo problematiką, tačiau iš kitos pusės nelabai suprantame, kuo čia ta likusi neatidaryta prekyba yra dėta“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė R. Vainienė.

Pasak jos, situacija prekybos sektoriuje yra „labai labai bloga“, o dabartinis paramos mechanizmas nėra tinkamas visiems prekybininkams.

R. Vainienės teigimu, tokio ilgo nepertraukiamo prekybos uždarymo kitose šalyse nebuvo.

„Situacija yra tragiška. Keturi mėnesiai uždarymo, to nėra buvę nė vienoje pasaulio valstybėje“, – sakė prekybininkų atstovė.

„Būdavo, uždaro, atidaro, ir tai tikrai būtų geresnis variantas, nei dabartinis non-stop, kai kam keturių mėnesių uždarymas be paramos“, – tvirtino R. Vainienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė apgailestavo, kad prekybos atvėrimo klausimas nukeltas, ji teigė, kad konkrečios koronaviruso atvejų augimo priežastys nėra aiškios.

„Man žiauriai apmaudu, kad taip yra. Tik bėda yra ta, kad jeigu mes savo sprendimų paisytume, manau, kad po savaitės būtume toje situacijoje, kad visa Lietuva pagal atvejų skaičių būtų „juodojoje zonoje“, – posėdyje sakė I. Šimonytė.

I. Šimonytės teigimu, prekybos įmonės yra antroje vietoje po apdirbamosios pramonės pagal nustatomų protrūkių ir židinių skaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nigga

Jokių meilių tam korumpuotam režimui nėra, reik drastiškų priemonių, protesto, nepaklusnumo kitaip jie toliau tyčiojasi iš žmonių prisidengę kažkokiais virusais plėšia lovi

Covidas niekur nedings

ir teks su juo susitaikyt kaip ir su sezoniniu gripu. Kam skirta sirgt tas susirgs , kam skirta mirt tas numirs ir nieko čia nuostabaus. O karantinas nieko gero neduoda.

Na, taip negalima tyčiotis iš verslininkų

Gal tada reikia klauptis ant kelių ir bučiuot kojas Nausėdai, Šimonytei ir Dulkiui kad leistu dirbt. Čia jau tikra tragedija šitiek mėnesių nedirbt ir dar mokėt nuomos mokesčius. Gerai sako Vainienė kad nei vienoj šaly taip nebuvo ir nėra, LT vienintelė , kuri nesiskaito su verslininkais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS