Registrų centras vyks į savivaldybes padėti gyventojams gauti galimybių pasą | Diena.lt

REGISTRŲ CENTRAS VYKS Į SAVIVALDYBES PADĖTI GYVENTOJAMS GAUTI GALIMYBIŲ PASĄ

  • 1

Registrų centro darbuotojai kitą savaitę pradės keliones po Lietuvos savivaldybes, kuriose nėra jo padalinių, kad padėtų gyventojams gauti galimybių pasą.

„Atsižvelgdami į poreikį ir gyventojų suinteresuotumą kartu su tam tikrų savivaldybių merais sutarėme padėti vietos gyventojams greitai ir patogiai gauti galimybių pasą“, – pranešime sakė Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

Anot jos, pagal iš anksto sutartą grafiką gyventojai bus kviečiami atsiimti galimybių pasą savivaldybės ar seniūnijos paskirtose patalpose.

„Tikimės, kad tokie vizitai padės užtikrinti galimybių paso sklaidą iki tol, kol nebus išplėstas išdavimo tinklas įtraukiant kitas institucijas ar įstaigas“, – teigė D. Vilytė.

Vizitai į savivaldybes prasidės rugpjūčio 23 dieną. Tuomet Registrų centro darbuotojai aplankys Alytaus rajone esančias Raitininkų, Simno, Punios, Butrimonių ir Pivašiūnų seniūnijas.

Tikimės, kad tokie vizitai padės užtikrinti galimybių paso sklaidą iki tol, kol nebus išplėstas išdavimo tinklas įtraukiant kitas institucijas ar įstaigas.

Vėliau ketinama vykti į Birštono savivaldybę. Paskutiniąją rugpjūčio savaitę numatoma išvyka į Kauno rajone esančias Babtų, Zapyškio ir Samylų seniūnijas, Kazlų Rūdos savivaldybę, Šiaulių rajone esančias Kuršėnų ir Gruzdžių seniūnijas, taip pat Panevėžio rajono savivaldybę.

Detalesnį išvykų grafiką ir tikslius laikus bei vietas, kur gyventojai gali atvykti atsiimti Galimybių paso, galima rasti Registrų centro interneto svetainėje.

Į savivaldybes sutartu laiku atvyks Registrų centro darbuotojai ir savivaldybių pasiūlytose patalpose nemokamai atspausdins palimybių pasą visiems, kam jis priklauso, t. y. yra pasiskiepiję nuo COVID-19 ligos, ja persirgę, turintys pakankamai antikūnų ar turintys neigiamą mokamo PGR tyrimo rezultatą.

Nurodytu laiku atvykusiems gyventojams tereikia su savimi turėti asmens tapatybės dokumentą.

Registrų centro specialistams sistemoje patikrinus duomenis ir įsitikinus, kad asmeniui priklauso galimybių pasas, jis gyventojams per kelias minutes bus atspausdintas ir įteiktas.

Registrų centras primena, kad greičiausias būdas gauti galimybių pasą yra interneto svetainė www.gpasas.lt, kur jį galima atsisiųsti patvirtinus savo tapatybę elektroninėmis priemonėmis.

Tokių priemonių neturintiems ar jomis nesinaudojantiems asmenims galimybių pasas nemokamai išduodamas Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose, pateikus asmens dokumentą.

Šie klientai aptarnaujami ir be išankstinės registracijos, tačiau nenorint laukti gyvoje eilėje ir siekiant efektyviau planuoti savo laiką patartina vizitui užsiregistruoti iš anksto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o kas is to

pfyzer skiepas galioja tik du menesius ,ir kas toliau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS