Rekordinį pelną uždirbusių bankų įkainių didinimą G. Šimkus vadina godumu | Diena.lt

REKORDINĮ PELNĄ UŽDIRBUSIŲ BANKŲ ĮKAINIŲ DIDINIMĄ G. ŠIMKUS VADINA GODUMU

  • 9

Pernai bankams uždirbus rekordinį pelną ir kai kuriems didinant paslaugų įkainius, Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus tai vadina godumu.

„Aš nenoriu komentuoti atskirų įstaigų sprendimų, bet kartais godumas yra didelis“, – interviu portalui „15min“ sakė G. Šimkus.

„Žvelgiant iš verslo perspektyvos turbūt bankai skaičiuoja vienos arba kitos paslaugos atsiperkamumą ir tada atitinkamai koreguoja įkainius. Tą verslo logiką gali suprasti, bet iš kitos pusės, jeigu žiūri į šitą rinką kaip į vietos rinką, kur svarbu ne tik maksimaliai iš jos paimti, bet kad vartotojas būtų su tavimi ir galėtų mokėti už paslaugas, tai turbūt truputį kitokia filosofija turėtų būti“, – kalbėjo LB vadovas. 

Lapkritį skelbta, kad „Revolut“ 1–2 eurais didina mokamų paslaugų planų kainas, o „Luminor“ nuo vasario didins kelių rečiau naudojamų paslaugų kainas, be to, jis naujai apmokestins kai kurias paslaugas. Be to, nuo šių metų Šiaulių bankas taip pat padidino kai kurių paslaugų kainas.

„Luminor“ grynasis pelnas Baltijos šalyse per devynis 2023 metų mėnesius siekė 178,3 mln. eurų – 2,1 karto daugiau nei užpernai tuo pačiu metu.

„Revolut Bank“, teikiantis paslaugas Europos ekonominėje erdvėje, bei jį valdanti įmonė „Revolut Holdings Europe“ per tą patį laiką uždirbo 43,218 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno – 14 proc. mažiau. Tuo metu jų grynosios palūkanų pajamos siekė 235,7 mln. eurų, kai prieš metus jos buvo neigiamos – 3,2 mln. eurų,

Šiaulių banko grupė per šį laiką uždirbo 65,7 mln. eurų – 32 proc. daugiau nei prieš metus.

Bendras Lietuvos bankų pelnas per devynis 2023 metų mėnesius siekė 757,5 mln. eurų pelno – 2,2 karto daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ALGIRDAS.

Rusai po karo prievarta varė į ''kolchozus '' , o konservai į bankus

ALGIRDAS.

BANKAMS IŠ GODUMO LINKIU , .APSIŠIKTI KNIŪBŠIAMS , TADA BUS EFEKTAS .

Pil.

Pagrindinė priežastis - pažeidžiama žmogaus teisė ir laisvė GAUTI LEGALIAS PAJAMAS Į RANKAS ir kad nebūtų naudojama prieš žmogaus valią prievarta, verčiant turėti sąskaitas bankuose. Kai bus tikra laisvė ir demokratija, kai nebus "rafinuotos" diktatūros, kai nebus šnipinėjamas kiekvienas asmuo visokiomis garbę ir orumą žeminančiomis anketomis ir pan., tada ir bankų godumas nebus beribis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS