Rinkos dalyviai kviečiami formuoti šalies poziciją dėl finansinių duomenų naudojimo | Diena.lt

RINKOS DALYVIAI KVIEČIAMI FORMUOTI ŠALIES POZICIJĄ DĖL FINANSINIŲ DUOMENŲ NAUDOJIMO

  • 0

Europos Komisijai birželio pabaigoje pasiūlius prieigos prie finansinių duomenų reglamentą Finansų ministerija kviečia rinkos dalyvių ir vartotojų asociacijas dalyvauti formuojant bendrą Lietuvos poziciją dėl šio mechanizmo.

„Šis Europos Komisijos siūlymas, reglamentuojantis prieigos prie finansinių klientų duomenų mechanizmą, yra naudingas patiems klientams, verslo plėtrai ir suteikia daugiau galimybių siūlyti naujus produktus. Jame yra jautrių klausimų – duomenų perdavimo saugumo užtikrinimas, papildomos investicijos finansų įstaigoms kuriant integruotą duomenų dalijimosi sistemą ir kiti“, – ministerijos pranešime teigė finansų viceministrė Vaida Markevičienė. 

Birželio 28 dieną EK pasiūlytu reglamentu siekiama atpiginti finansines paslaugas skatinant skaitmeninę transformaciją ir spartinant duomenimis grįstų verslo modelių pritaikymą Bendrijos finansų sektoriuje.

Pokyčiai susiję su dalijimusi vartotojų duomenimis, jų tvarkymu ir naudojimu, taip pat numatyta daugiau galimybių vartotojams nuspręsti, kam ir kokiu tikslu leisti naudoti jų duomenis.

Planuojama, kad reglamentas ES įsigaliotų nuo 2026–2027 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS