„Rosselchoznadzor“ atstovas: sprendimų dėl lietuviškos produkcijos importo nepriėmėm | Diena.lt

"ROSSELCHOZNADZOR" ATSTOVAS: SPRENDIMŲ DĖL LIETUVIŠKOS PRODUKCIJOS IMPORTO NEPRIĖMĖM

  • 0

Rusijos Veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba ("Rosselchoznazdor") teigia nesustabdžiusi prekybos jokiais lietuviškais pieno produktais ir nurodo paprašiusi informacijos iš kitos - Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos ("Rospotrebnadzor"), kuri pirmadienį pranešė stabdanti lietuviškų pieno produktų importą.

"Mes užklausėme "Rospotrebnadzor" informacijos dėl jų nustatytų pažeidimų, kai tik gausime, ją išanalizuosime ir konsultuosimės su mūsų partnerių Muitų sąjungoje - Baltarusijos ir Kazachstano - veterinarijos tarnybomis, ir tuomet tos informacijos pagrindu priimsime kokius nors sprendimus. Kol kas tokių sprendimų mes nepriimame ", - BNS pirmadienį telefonu sakė "Rosselchoznazdor" tarnybos atstovas spaudai Aleksejus Aleksejenka.

Jis teigė, jog atsakymų iš Vartotojų teisių priežiūros tarnybos tikimasi sulaukti greitu laiku, tačiau tikslios datos nenurodė.

Jo žodžiais, situacija yra "visiškai darbinė": "Mes nuolat stebime lietuvišką produkciją, nuolat palaikome ryšius su Lietuvos veterinarijos tarnyba. Jūsų minimi apribojimai įvesti kitos Rusijos federalinės tarnybos "Rosportrebnadzor".

A.Aleksejenkos teigimu, Rusijos Veterinarijos tarnyba šiuo metu taiko apribojimus tik vienai iš septyniolikos lietuviškos produkcijos tiekėjų į Rusijos rinką - Kėdainių "Dadu" ledų gamybos įmonei "Vikeda". Įmonė priklauso Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo koncerno "Vikonda" grupei.

"Pažeidimų, žinoma, nustatome, tai - gyvenimas. Iš septyniolikos lietuvišką pieno produkciją į Rusiją tiekiančių įmonių vienai - "Vikedai" - pagal mūsų stebėsenos rezultatus esame pritaikę laikinus apribojimus. Taip, tikriname produkciją, nustatome pažeidimus, glaudžiai bendradarbiaujame su Lietuvos Veterinarijos tarnyba, ištaisant trūkumus. Tai įprastas intensyvus darbas", - BNS teigė A.Aleksejenka.

Pasak jo, Genadijaus Oniščenkos vadovaujama Vartotojų teisių apsaugos tarnyba rūpinasi tik jau gatavos produkcijos, tiesiogiai keliaujančios ant vartotojų stalo, kontrole.

"Pienas - tai mūsų priežiūros objektas, o, pavyzdžiui, jogurtas - tas produktas, kuris tiesiai patenka ant vartotojų stalo, tai jau patenka į pono G.Oniščenkos tarnybos kontrolę", - funkcijų pasiskirstymą aiškino A.Aleksejenka.

Anksčiau būtent jo atstovaujama Veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba tikrindavo lietuviškų pieno produktų kokybę ir drausdavo arba leisdavo prekiauti jais Rusijoje.

"Rospotrebnadzor" pirmadienį pranešė davusi nurodymą muitinei neįleisti pieno gaminių iš Lietuvos. Tarnyba motyvavo susilpnėjusia pieno produktų kokybės priežiūra Lietuvoje. Lietuvos pareigūnai sako kol kas negavę oficialių patvirtinimų iš Maskvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS