RRT: 5G tinklas jau dengia daugiau nei 80 proc. Lietuvos | Diena.lt

RRT: 5G TINKLAS JAU DENGIA DAUGIAU NEI 80 PROC. LIETUVOS

  • 9

Pernai Lietuvoje pradėtas diegti itin spartus mobilusis 5G ryšys jau dengia 80 proc. šalies  teritorijos, skelbia Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), remdamasi operatorių pateiktais ir tarnyboje iki gegužės 3 dienos užregistruotais bazinių stočių duomenimis.

„Skaičiavimai rodo, jog 5G tinklai jau dengia daugiau nei 80 proc. Lietuvos teritorijos. Didžiausią aprėptį šiuo metu turi „Telia Lietuvos“ tinklas, dengiantis daugiau nei 80 proc. teritorijos. „Tele2“ ir „Bitė Lietuvos“ aprėptis neviršija 10 proc. teritorijos“, – pranešime teigė RRT elektroninių ryšių išteklių valdymo grupės vadovė Jorūnė Mikulėnaitė-Baušienė.

Anot tarnybos, 5G tinklo veikimui yra itin svarbi 4G tinklo infrastruktūra.

„Tai reiškia, kad valdymo informacija tarp bazinės stoties ir vartotojo įrenginio keliauja per 4G tinklą, o vartotojo duomenys per 5G. Todėl, norint gauti 5G paslaugą buvimo vietoje, yra būtinas ir 4G signalo padengimas“, – komentavo J. Mikulėnaitė-Baušienė.

2022 metais įvyko du RRT organizuoti 5G dažnių aukcionai, juos laimėjo trys bendrovės: „Telia Lietuva“, „Tele2“ ir „Bitė Lietuva“. Iki šių metų pabaigos jie privalo teikti 5G ryšį visuose penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, o per penkerius metus – bent 98 proc. šalies teritorijos, bent 80 proc. namų ūkių turės gauti 30 Mb/s ar didesnės spartos ryšį, be to, iki 2025 metų pabaigos toks ryšys turės būti įdiegtas valstybinės reikšmės automobilių ir geležinkelių magistralėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

To kaip suprasti

Ka cia nesamones pezi? JK 5G pasiekiamas jau 3 metus visiems, kuriu telefonai palaiko rysi.

>>>>>>> tiesiai sviesiai

Lietuvoje norint tureti 5G, reikia pirkti atskira tarifa/kontrakta. Idiotizmas zodziu.

kaip suprasti

Britai pareiškė, kad 5g ryšį įsives 2030 m., nes dabartinis 5g ryšys surogatas, netikras, todėl jie nemeta pinigų į balą. O kaip yra iš tikrųjų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS