RRT tirs konkurenciją didmeninių elektroninių ryšių rinkoje | Diena.lt

RRT TIRS KONKURENCIJĄ DIDMENINIŲ ELEKTRONINIŲ RYŠIŲ RINKOJE

  • 1

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pradėjo didmeninių elektroninių ryšių rinkų tyrimą. Juo siekiama nustatyti, ar šiose rinkose yra sąlygos konkurencijai.

Jeigu paaiškėtų, kad atitinkamoje rinkoje yra didelę įtaką turinti įmonė, jai bus nustatomi ir atitinkami įpareigojimai, kuriais siekiama užkirsti kelią piktnaudžiauti įtaka, pranešė RRT.

„Siekiame sumažinti reguliavimo naštą, dėl to įpareigojimai turi būti proporcingi, tačiau pakankami tam, kad būtų veiksmingai sprendžiamos tyrimo metu nustatytos konkurencinės problemos“, – pranešime sakė RRT tarybos narys Giedrius Pūras.

Anksčiau nustatyti įpareigojimai gali būti keičiami tik atlikus naują rinkos tyrimą. Atitinkamas rinkas RRT jau buvo tyrusi praeityje ir yra nustačiusi, jog „Telia Lietuva“ jose turi didelę įtaką bei įpareigojusi šią bendrovę laikytis tam tikrų reikalavimų, tarp jų ir įpareigojimą, susijusį su kainų spaudimo testu.

Kainų spaudimo testo tikslas yra įsitikinti, kad bendrovės taikoma didmeninė kaina rinkos dalyviams už pasinaudojimą jos tinklu yra mažesnė nei jos taikomos atitinkamų paslaugų mažmeninės kainos.

RRT patikslino BNS, jog bus tiriama daugiau nei 80 rinkos dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mantas

Niekas nekomentuoja - matyt, neįdomi tema!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS