Rusija tikrins Lietuvos žuvų perdirbėjus | Diena.lt

RUSIJA TIKRINS LIETUVOS ŽUVŲ PERDIRBĖJUS

  • 1

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“), uždraudusi bet kokios žuvies produkcijos importą iš Latvijos bei Estijos, ketina tikrinti ir Lietuvos bei Lenkijos žuvų perdirbimo įmones.

„Planuojame tikrinti Lietuvos ir Lenkijos žuvų perdirbėjus todėl, kad jie buvo įtraukti į sąrašus įmonių, kurios galėjo tiekti produkciją į Rusiją su savo šalių veterinarijos tarnybų garantijomis. Dabar norime patikrinti, kaip jos dirba“, – agentūrai „Interfax“ sakė „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas.

Pasak jo, ketinama tikrinti ne tik konservus gaminančias įmones, o Lietuvos ir Lenkijos veterinarijos tarnybos apie tai jau informuotos.

„Rosselchoznadzor“ gegužę tikrino penkias Latvijos ir keturias Estijos žuvų perdirbimo įmones, daugiausiai - šprotų konservų gamintojus, ir nuo birželio 4 dienos uždraudė iš šių šalių importuoti bet kokius žuvų produktus.

Žuvų importas draudžiamas pagal pernai rugpjūtį Rusijos paskelbtą embargą Europos Sąjungos, JAV ir kai kurių kitų Vakarų valstybių gamybos maisto produktams. Žuvų konservams šis draudimas negaliojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eugenijus G.

Skaniausia zuvis yra rukyta desra,o skaniausia desra-pinigu prikista kojine.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS