Rusijos muitinės vadovas paaiškino automobilių ir krovinių kontrolės sugriežtinimą | Diena.lt

RUSIJOS MUITINĖS VADOVAS PAAIŠKINO AUTOMOBILIŲ IR KROVINIŲ KONTROLĖS SUGRIEŽTINIMĄ

  • 0

Į Rusiją įvažiuojančių Lietuvos automobilių ir gabenamų krovinių kontrolė pasienyje sugriežtinta dėl muitinės taisyklių ir reikalavimų pažeidimų padažnėjimo, paaiškino Rusijos federalinės muitinės tarnybos vadovas Andrejus Beljaninovas, atsakydamas į senatoriaus Nilolajaus Vlasenkos oficialų paklausimą.

"Jie man atsakė per dvi paras, nors įprastai atsako per 30 dienų. Atsakymas toks, kad, jų duomenimis, pastaruoju metu nustatyta pažeidimų dėl iš Lietuvos įvežamų krovinių, įskaitant vengimą mokėti muitinės įmokas, draudimų ir apribojimų nepaisymą, klaidingą deklaravimą", - sakė N.Vlasenka, kurį cituoja portalas klops.ru.

"Dėl to Federalinė muitinės tarnyba ėmėsi papildomų kontrolės priemonių. Apie terminus, kada tai baigsis, jie nekalba. Tai jau tokia operatyvi priemonė. Kai jie paskaičiuos, kad priemonėmis sulaukta efekto, arba sumažėjo pažeidimų atvejų, tuomet kontrolė bus sumažinta. Juk ir Lietuva, ir Lenkija periodiškai panašių priemonių imasi", - pridūrė jis.

"Todėl, turbūt, vienintelė išeitis, kuri leistų išvis išvengti panašių situacijų, yra bevizis Europos Sąjungos sienų kirtimas, ir apie tai Rusija jau seniai kalba", - sakė N.Vlasenka,

Rusija Lietuvos vežėjams jau beveik tris savaites taiko sugriežtintą krovinių patikrą, dėl kurios muitinėse stringa vilkikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS