S. Skvernelis apie biudžetą: išspaudėme tiek, kiek galėjome | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE BIUDŽETĄ: IŠSPAUDĖME TIEK, KIEK GALĖJOME

Vyriausybei pirmadienį pateikus biudžeto projektą balsavimui Seime, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė, ieškodama naujų pajamų šaltinių ir balansuodama išlaidas, „išspaudė viską“.

„Pakankamai solidžiai atradome lėšų (...) Kiek buvo galima išspausti, tiek išspaudėme šiandien“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Jis pažymėjo, kad Vyriausybė skyrė papildomus 3 mln. eurų ugniagesiams gelbėtojams, taip pat Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojų darbo užmokesčiui didinti.

Vaiko pinigų mokėjimui skiriamos išlaidos didinamos 40 mln. eurų. Tai reiškia, kad jei tam pritars Seimas, vaiko pinigai nuo kitų metų sausio kils iki 60 eurų, daugiavaikėms šeimoms – iki 100 eurų.

Tuo metu išlaidų didinimą Vyriausybė nusprendė atsverti užšaldydama Kelių priežiūros ir plėtros programos ir Klimato kaitos programos lėšų sumas.

Kaip argumentą, kodėl užšaldomos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, Vyriausybė pateikė šių lėšų nepanaudojimą – pavyzdžiui, per tris šių metų ketvirčius nepanaudota apie 133 mln. eurų šios programos lėšų.

„Jeigu kelių plėtros programa treti metai iš eilės nepanaudojama (...) tai yra aplaidumas. Tie pinigai, kurie yra įšaldyti, turi būti panaudoti ten, kur reikia, dėl to ir buvo priimtas toks sprendimas“, – sakė S. Skvernelis

„Jeigu bus parengti projektai, įgyvendinti, bus ir pinigai tam“, – pridūrė jis.

Vyriausybė, apsvarsčiusi Seime pateiktus pasiūlymus, biudžeto projektui pritarė pirmadienį. Dėl jo Seimas ketina balsuoti antradienį.

Fiskalinė drausmė

S. Skvernelis sako su prezidentu Gitanu Nausėda sutaręs, kad biudžetas turi „besąlygiškai laikytis fiskalinės drausmės.“

„Su prezidentu labai aiškiai sutarėme, kad fiskalinės drausmės turi būti besąlygiškai laikomasi. Jis tą tvirtai pažadėjo. Aš būsiu pirmas iš iniciatorių, jei bus pažeista fiskalinė drausmė, kad šitas biudžetas būtų vetuotas. Tikiuosi, kad galutinis Vyriausybės variantas sulauks palaikymo Seime“, – pirmadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

konservatoriai--- tarsi š i r š i ų K U L Ė, pilna

v e l t ė d ž i ų tranų,-- kurie 30 metų p a s t o v i a i išgyvena KITŲ sąskaita.--Ž M O N Ė S !--pasekime BIČIŲ išgyvenimo b ū d u ;---kai pasibaigus medaus nešimo sezonui- SUNAIKINAMI visi v e l t ė d ž i a i TRANAI, kad žiemą n e ė s t ų medaus.

Nuomonė

Balamutas ir dar mentas, taip ir liks melagiu..

Nu ir

Negražus vyrukas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS