S. Skvernelis apie draudimą prekiauti alkoholiu lauko kavinėse: reikia svarstyti | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE DRAUDIMĄ PREKIAUTI ALKOHOLIU LAUKO KAVINĖSE: REIKIA SVARSTYTI

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad draudimas prekiauti alkoholiu lauko kavinėse galėtų grįžti į Seimą ir būti persvarstytas.

„Turime praktiškai trejus metus tų ribojimų, kurie buvo įvesti, kalbant apie alkoholio prekybą, pardavimus, kontrolę. Man atrodo, kad mes pasiekėme tuos rezultatus, kurių siekėme. Turime ir alkoholio suvartojimo mažėjimą, ir jo sukeliamų neigiamų pasekmių mažėjimą“, – žurnalistams antradienį sakė S. Skvernelis.

„Klausimas svarstytinas ir dėl lauko kavinių, ypatingai kas susiję su įvairiausiais atstumais, tikrai klausimas gali būti grąžintas į Seimą ir logiška būtų jį persvarstyti“, – pridūrė premjeras.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė Eltai sakė, kad dėl nuo kitų metų įsigaliosiančio draudimo galėtų užsidaryti apie 150 lauko kavinių. Ji taip pat teigė, kad verslas tikisi, kad draudimas bus atšauktas. 

ELTA primena, kad nuo 2020 metų šalyje nebeliks nestacionarių alkoholio prekybos vietų, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu. Nuo tų pačių metų alkoholis nebegalės būti parduodamas paviljonuose. Jie bus išbraukiami iš prekybos alkoholiniais gėrimais vietų sąrašo.

Seimas 2017 metais taip pat pritarė Ramūno Karbauskio ir Andriaus Palionio siūlymui nustatyti, kad neterminuota mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencija suteiktų teisę aptarnauti pirkėjus ir lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti draudimo alkoholiu neleisti prekiauti nestacionarioms kavinėms.

Tuo metu Seimo valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas R. Karbauskis sako, kad įstatyme dėl prekybos alkoholiu draudimo lauko kavinėse būtų galima nebent peržiūrėti atstumus, tačiau paties draudimo atšaukti neketinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...,manyciau neVERTETU uzTRUKTI POLEMIKOJE ir DEBATUOSE...,

stipriu GERIMU gal but ir neTURETU BUTI LAUKO KAVINESE???...,bet... GERO VYNO ir ALAUS turetu PAKAKTI... TASKAS

...

'Lengvas' alkoholis lauko kavinėje (signalas: "Tai LEIDŽIAMA!") tik sužadina gėrimo geismą... eini į parduotuvę butelio (nusibaigimui namuose) nusipirkt, bet - kadangi žinai kad vakare (jei kas) jau pasipildyt negalėsi, tai iškart perki du butelius... negi paskui juos ramybėje paliksi. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS