S. Skvernelis apie valstybinio banko steigimą: galėtų veikti ir privatus kapitalas | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE VALSTYBINIO BANKO STEIGIMĄ: GALĖTŲ VEIKTI IR PRIVATUS KAPITALAS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad valstybinis bankas galėtų būti steigiamas veikiant ir privačiam kapitalui.

„Norėtųsi, kad, kalbant apie banką, (...) turėtume ne tik valstybės kapitalą, bet būtų ir privatus kapitalas, būtų sinergija. Aišku, akcinis kontrolinis paketas būtų valstybės rankose, bet tikrai nedidele persvara, kad valdymas būtų efektyvus“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius sakė, kad, svarstant apie valstybinio banko įkūrimo galimybes viena iš galimybių gali būti šiuo metu Lietuvoje jau veikiančio banko įsigijimas.

„Nereikia kalbėti užuolankomis. Yra vienas iš bankų, kuris yra galimai parduodamas ir to banko pagrindu būtų galima tuos žingsnius daryti, įsigyjant banką, galbūt pritraukiant investicijų“, – kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas užsiminė, kad, baigiantis Seimo kadencijai, žingsniai dėl valstybinio banko būtų „pamatų padėjimas.“

„Manau, kad čia daugiau yra pamatų padėjimas. Puikiai suprantame, kad Seimo kadencija baigiasi ir ar bus spėti priimti įstatyminiai reikalingi pakeitimai (nėra aišku – ELTA). Vyriausybės lygmeniu dabar sudaryta darbo grupė, mes turime apsvarstyti pliusus, minusus, finansinius kaštus ir galimas perspektyvas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Seimas nutarimu Vyriausybę yra įpareigojęs pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos struktūrinių reformų paramos direktoratu dėl techninės pagalbos Valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Planuojama, kad Vyriausybei išvados dėl kreipimosi į Europos Komisiją dėl techninės pagalbos steigiant Valstybinį plėtros banką bus pateiktos iki rugpjūčio pabaigos.

Šiuo metu sudaryta sutartis dėl Medicinos banko 100 proc. akcijų pardavimo. Skelbta, kad jas įsigijo verslininkas iš Jungtinių Arabų Emyratų Nitinas Shelke, valdantis investicijų ir finansinių paslaugų grupę „Growmore Group“. Sandorį dar turi patvirtinti Lietuvos bankas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Valstybinis

tik valstybinis .Puikiai matom ka privatus daro ir kaip lobsta Valstybes ir Tautos saskaita ,Viskas privatizuota,kyla klausimas ? Kodel Valstybe isvaiste visa savo turta ,net ta kuri draude prixvatinti LR KONSTITUCIJA ? Tad kam DIRBA 141 ?????????

Azuolas

Bankelis saviems uz musu pinigelius. Kleptokratai. Menkystos.

na tai gali but keli bankai

valstybinis bankas ir privataus kapitalo bankas ... ar cia viska norima suplakt y kruva kad verslianykams ir aferistams vogt lengviau butu ,..ir nieks galu nerasto , o nuostolius galima butu mokescius pqkelus issieskot is mokesciu moketoju kisenes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS