S. Skvernelis: dėl Astravo AE elektros Lietuva turi išgryninti savo interesus | Diena.lt

S. SKVERNELIS: DĖL ASTRAVO AE ELEKTROS LIETUVA TURI IŠGRYNINTI SAVO INTERESUS

Lietuvai bandant rasti kompromisą ir susitarti su latviais bei estais dėl Astravo atominės elektrinės (AE) elektros boikoto taisyklių, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva turi pateikti aiškius savo interesus bei juos apginti Europos Komisijoje.

„Su prezidentu turime bendrą poziciją ir tos mūsų pozicijos sutampa. Lietuva turi pateikti aiškią Lietuvos interesus atitinkančią deklaraciją, į tą procesą tikrai įtraukti Europos Komisiją, prezidentas su Komisijos pirmininke kalbėjo, po to dėti visas pastangas, kad savo tuos interesus tiek čia, tiek Komisijoje atstovėtume“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas siūlo Vyriausybei pasirašyti kompromisinį susitarimą su latviais ir estais, pagal kurį abi kaimyninės šalys neįsipareigotų nepirkti Astravo AE elektros, bet palaikytų tokius Lietuvos ketinimus. Tačiau tokiam variantui nepritaria užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, raginantis derėtis dėl labiau ambicingo susitarimo.

Prezidentas Gintanas Nausėda ragina ministrus suderinti pozicijas.

Ž. Vaičiūnas teigia, kad susitarimo projektas numato kilmės garantijų sistemą bei importo mokesčius, bet neįpareigoja Latvijos nepirkti baltarusiškos elektros. Anto jo, toks susitarimas būtų pakankamas įgyvendinti vadinamąjį „antiastravinį“ Lietuvos įstatymą.

Lietuva yra didžiausia Astravo AE kritikė ir yra pasiryžusi boikotuoti jos elektros patekimą į rinką. Minskas neigia Vilniaus kritiką dėl jėgainės nesaugumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaip kaip

Be tarpininku NiGALIMA kas ekonomika stums i prieki:)

Anonimas

Užteks pūsti miglą ir pataikauti pseudopatriotams atstovaujantiems elektros tiekimo tarpininkų interesus. Elektrą , beveik 70 procentų, dabar perkame iš Rusijos, išgirta jungtis su Švedija ( eilinė pinigų plovimo afera) amžinai remontuojama ir taip toliau. Arba pirksime elektrą pigiai - tiesiogiai, arba pirksime per kelis tarpininkus - brangiai.

kapsas

Taip reikia išgryninti ir pirkti Astravo elektrą tiesiogiai, ir neduot peno tarpininkams, o TSRS VSK DĖDULĘ, kuris pučia didžiausią burbulą reikia išsiųsti į tėvoniją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS