S. Skvernelis: svarstant kitų metų biudžetą nebuvo konstruktyvių siūlymų | Diena.lt

S. SKVERNELIS: SVARSTANT KITŲ METŲ BIUDŽETĄ NEBUVO KONSTRUKTYVIŲ SIŪLYMŲ

Kalbėti, kaip reikia dalinti visiems pinigus, yra paprasta, bet reikia siūlyti ir priemones, kurios gausintų biudžetą, Eltai sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Jo teigimu, Ministrų kabinetas svarstys parlamentarų pateiktus siūlymus dėl kitų metų biudžeto projekto, tačiau argumentuotų, konstruktyvių siūlymų esą nė nebuvo.

„Ar girdėjote nors vieną konstruktyvų siūlymą, išskyrus tai, kad kažkam reikia didinti išlaidas? Pasiūlymus mes svarstysime, bet jeigu yra siūloma kažkam didinti išlaidas, labai būtų smagu, kad pasiūlytų ir šaltinį. Mat tie tradiciniai šaltiniai, kurie būdavo naudojami iš geresnio skolos administravimo, jie jau treti metai yra nebetinkami“, – Eltai sakė premjeras.

Kaip ELTA jau skelbė, ketvirtadienį Seimo posėdyje įvyko pirmasis 2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto svarstymas.

Svarstyme išklausytos Seimo komitetų išvados, frakcijų ir Seimo narių diskusijos. Kai kurių komitetų ir frakcijų atstovai pažėrė daug kritikos biudžeto projektui, įžvelgdami dėmesio trūkumą jiems rūpimoms sritims, pavyzdžiui, dėl per menko atlyginimų didinimo viešojo sektoriaus darbuotojams, diplomatams, regionų politikos.

Seimo nariai yra pateikę apie 100 pasiūlymų dėl kitų metų šalies biudžeto. Bendra jų ir Seimo komitetų pateiktų asignavimų suma siekia apie 600 milijonus eurų.

Antrasis projekto svarstymas numatytas gruodžio 6 d. Jo metu Vyriausybė turės pateikti pagal gautus pasiūlymus ir pastabas pataisytą projektą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS