Saulės jėgainių įsirengimui – daugiau nei 15 tūkst. gyventojų paraiškų | Diena.lt

SAULĖS JĖGAINIŲ ĮSIRENGIMUI – DAUGIAU NEI 15 TŪKST. GYVENTOJŲ PARAIŠKŲ

  • 6

Saulės elektrines norintys įsirengti gyventojai per tris mėnesius pateikė daugiau kaip 15 tūkst. paraiškų už 40 mln. eurų, penktadienį pranešė Energetikos ministerija.

Ministerijos pateikiamais Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) duomenimis, iš viso pirmąjį šių metų pusmetį gauta 20 tūkst. paraiškų finansuoti saulės elektrines – beveik dvigubai daugiau nei per visus 2022 metus, kai jų buvo 12 tūkstančių.

Pasak Energetikos ministerijos, išaugęs saulės elektrinių finansavimo poreikis kelia iššūkių paraiškas administruojančiai APVA, tačiau tikimasi, kad iki rugsėjo tam tikri vėlavimai bus panaikinti.

Ketvirtadienį LRT skelbė, kad užtrukus paraiškų vertinimui APVA nespėja gyventojams išmokėti kompensacijų už saulės elektrines.

Iki metų pabaigos planuojama paskelbti dar keletą kvietimų saulės elektrinėms įsirengti, taip pat įsigyti iš nutolusių saulės parkų. Tam planuojama skirti apie 50 mln. eurų.

Bendrovės ESO duomenimis, šiuo metu bendras gaminančių vartotojų skaičius (turinčių nuotolines saulės elektrines ir savo sklype ar ant stogo) jau virš  76 tūkst., o bendra galia –  779,6 megavatų (MW).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Eik iš čia,

trolšuni!

Anonimas

bus ISP..... visi ! nes sugalvos KASKOKI mokesti !!! o jai rimtai tai TURETU DAR DAMOKETI kad leidziu stoga gadinti savo ! o tie saugojimai ddddd ? reik statyti ant zemes kad galetu ziema sniega nuvalyti ir taip dulkes nuplauti . o tai nedaug naudos !!!

Grietai baigsis ši pasaka,

kai nebeliks vasarą sugeneruotos energijos "pasaugojimo" o kaina tiesiogiai priklausys pagal biržos kainą.Vasarą nebus kur kišt, arba teks įsigyti brangius ir dar netobulus akumuliatorius o žiemą nepagamins beveik nieko,ir pirkt teks tiekėjo kainomis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS