Per savaitę patikrinta beveik 570 prekybos ir paslaugų vietų, penkiolikoje iš jų – pažeidimai | Diena.lt

PER SAVAITĘ PATIKRINTA BEVEIK 570 PREKYBOS IR PASLAUGŲ VIETŲ, PENKIOLIKOJE IŠ JŲ – PAŽEIDIMAI

  • 1

Iš 568 dėl karantino sąlygų laikymosi patikrintų prekybos, paslaugų vietų ir sveikatos priežiūros įstaigų 15-oje nustatyta pažeidimų, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Įstaigos duomenimis, per praėjusią savaitę specialistai patikrino 471 grožio ir kitų paslaugų teikimo vietą, 92 prekybos ne maisto prekėmis vietas, keturias gydymo įstaigas ir vieną socialinės globos įstaigą.

Tai, kad nesilaikoma karantino sąlygų, NVSC nustatė septyniose grožio ir kitų paslaugų teikimo vietose, taip pat septyniose ne maisto prekių parduotuvėse bei vienoje socialinės globos įstaigoje.

Pagrindiniai pažeidimai, fiksuoti grožio paslaugų teikimo vietose: nedėvimi respiratoriai ir neužtikrintas numatytas plotas klientui.

Tuo metu dažniausiai pasitaikę pažeidimai prekybos vietose – dėvimos ne medicininės kaukės – skydeliai arba medžiaginės kaukės, neužtikrintos priemonės rankų higienai ir dezinfekcijai.

Centras atkreipia dėmesį, kad nors prioritetas skiriamas toms ūkinėms veikloms, kurios panaikinus karantino režimo ribojimus atnaujina savo veiklą, NVSC, policijos pareigūnų, savivaldybių ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų vizitų gali sulaukti ir tos įmonės, kurios veiklos nebuvo nutraukusios.

„Šiuo metu labai svarbu, kad visi – tiek verslas, tiek klientai, paslaugų gavėjai – būtume maksimaliai susikaupę. Infekcijų prevencija yra duris atveriančio verslo raktas į sėkmę“, – pranešime cituojama NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Nuo pernai spalio iki vasario 21 dienos NVSC specialistai dėl karantino sąlygų laikymosi patikrino 2890 vietų, 67 iš jų buvo nustatyta pažeidimų.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą karantino režimas Lietuvoje įvestas lapkričio pradžioje. Jis šią savaitę pratęstas iki kovo pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vile

Patikrino,ir ka? Pazeidimu minimumas, o tikejosi,kad gales uzdrausti dirbti grozio salonams? Nepavyko!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS