Seimas po pateikimo pritarė pataisoms, kuriomis siekiama išsaugoti darbo vietas | Diena.lt

SEIMAS PO PATEIKIMO PRITARĖ PATAISOMS, KURIOMIS SIEKIAMA IŠSAUGOTI DARBO VIETAS

Seimas antradienį po pateikimo pritarė pataisoms, kuriomis numatomi subsidijų dydžiai, siekiant išlaikyti žmones darbo rinkoje, bei parama praradusiems darbą.

„Už“ balsavo 97 parlamentarai, „prieš“ nebuvo, susilaikė 2 Seimo nariai.

„Pirmąjį ir antrąjį subsidijos mokėjimo mėnesius būtų mokama 100 proc. apskaičiuotų lėšų, be ne daugiau kaip vienas minimalus mėnesio atlyginimas (MMA). Darbdavio pasirinkimu, 70 proc. apskaičiuotų lėšų, bet ne daugiau nei du MMA arba 100 proc. iki vieno MMA, jeigu darbdavys įtrauktas į ekonomikos ir inovacijų ministro patvirtintą potencialaus augimo įmonių sąrašą.

Trečiąjį ir ketvirtą bei penktąjį ir šeštąjį mėnesius subsidijos galėtų siekti 50 ir 30 proc. priskaičiuoto darbo užmokesčio, bet ne daugiau nei vienas MMA visiems arba ne daugiau nei du MMA, jei darbdavys įtrauktas į potencialaus augimo įmonių sąrašą“, – kiek anksčiau antradienį pristatydamas pataisas sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Siūloma labiau skatinti darbuotojų ir bedarbių profesinį mokymą, kai siekiama įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančią kvalifikaciją ir kompetencijas. Užimtumo tarnyba galėtų skirti iki 5,6 tūkst. eurų kvalifikacijai įgyti ir iki 2,8 tūkst. eurų kvalifikacijai tobulinti bei kompetencijai įgyti, bet tik tuo atveju, jei įgyjamos ar tobulinamos kvalifikacijos bei kompetencijos bus įtrauktos į Užimtumo tarnybos direktoriaus tvirtinamą sąrašą.

Vyriausybė taip pat siūlo įtvirtinti darbo paieškos išmoką, kuri, kaip teigiama, galėtų padėti apsaugoti asmenis nuo staigaus pajamų sumažėjimo ar netekimo likus bedarbiu. Ši išmoka būtų mokama Užimtumo tarnyboje įsiregistravusiems bedarbiams, kuriems yra suteiktas bedarbio statusas ir jie nedalyvauja aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse.

Dėl šio siūlymo toliau bus diskutuojama Seimo komitetuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS