Seimas linkęs įpareigoti didmiesčius, kurortus iki 2025 metų įrengti mažos taršos zonas | Diena.lt

SEIMAS LINKĘS ĮPAREIGOTI DIDMIESČIUS, KURORTUS IKI 2025 METŲ ĮRENGTI MAŽOS TARŠOS ZONAS

Seime skinasi kelią pataisos, kuriomis siūloma sušvelninti įpareigojimus savivaldai įsirengti mažos taršos zonas.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė liberalesniems Alternatyviųjų degalų įstatymo pakeitimams, kuriuos pateikė Laisvės frakcijos narys Kasparas Adomaitis ir konservatorius Sergėjus Jovaiša: už balsavo 105 Seimo nariai, prieš buvo du, o susilaikė penki.

Siūloma įpareigoti tokias zonas nustatyti iki 2024 metų, o įrengti iki 2025-ųjų ir tik kurortuose arba miestuose su daugiau nei 50 tūkst. gyventojų. Tai reiškia, kad šios zonos turėtų būti nustatytos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir galbūt Alytuje bei Birštone, Druskininkuose, Neringoje ir Palangoje.

Taip pat siūloma įpareigoti mažos taršos zonas nustatyti kurortinėse teritorijose, kurių Lietuvoje yra penkios: Anykščiai, Trakai, Zarasai, Ignalinos rajono Strigailiškio ir Palūšės gyvenvietės bei Kauno rajono Kulautuva, Kačerginė ir dalis Zapyškio.  

Seimas buvo įpareigojęs savivaldybes nuo 2023-iųjų nustatyti mažos taršos transporto zonas, tačiau, Susisiekimo ministerijos duomenimis, kol kas jas įrengė tik Kupiškis ir Panevėžio miestas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

:)))

valio! bus zonos be prasmirdusiu beretnyku!

galit drausti kiek tik norite

kai sumazes klientu srautai i kurortus ir i kavines centruose tada pagalvosite kitaip...asmeniskai as turiu dyzelinu varoma automobili, neperku benzininio EURO6 nes nenoriu, naujesnes auto yra lauzai plastamsiniai, kur su jais bijau vaziuoti kur toliau, o remontuoti zinau kad reikes nemazai...man dyzelinas yra mercas 4,4 litro, 4X4, ir vazinesiu su juo, kol dar padoriai atrodys ir kol nesutaupysiu KIA EV6 ar niro elektromobiliui, kol elektra neatpigs, ir kol nebus kiekvienoje degalineje greitu ikrovimo stoteliu (beje idomu kaip atorodys 10-20 metu europa kai degalineje krausis vienu metu 4-8 automobiliai...:D)

Neptūnas

Dar vienas žingsnis iki geto. Galės atvykti tik išskirtiniai. Ar po kovo 11 minėjimo Lietuva ne nacistams ir jų gaujoms.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS