Seimas linkęs pritarti lengvatai dideliems investicijų projektams su mažiau darbuotojų | Diena.lt

SEIMAS LINKĘS PRITARTI LENGVATAI DIDELIEMS INVESTICIJŲ PROJEKTAMS SU MAŽIAU DARBUOTOJŲ

Seime skinasi kelią vadinamasis „žaliasis investicijų koridorius“ didelius projektus įgyvendinančioms įmonėms, kurios pritraukia daug investicijų, bet įdarbina mažiau žmonių. Tokia tvarką joms siūloma taikyti nuo 2024 metų liepos.

Užtektų, kad investuojanti bendrovė sukurta bent 20 naujų darbo vietų, o vidutinis atlyginimas siektų bent 1,25 konkrečios savivaldybės vidutinio darbo užmokesčio – tai yra ji įsipareigotų darbuotojams mokėti ketvirtadaliu didesnę algą.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtoms Pelno mokesčio ir Investicijų įstatymų pataisoms. Už balsavo 116 Seimo nariai, aštuoni susilaikė.

Pataisos numato, kad pelno mokesčio lengvata būtų taikoma ir toms įmonėms, kurios sukurs gerokai mažiau naujų darbo vietų – nuo 20 iki 149 (Vilniuje – nuo 20 iki 199).

Šiuo metu tokios įmonės gali iki 20 metų nemokėti pelno mokesčio, o dideliais projektais laikomi tie, kurie sukuria bent 150 (Vilniuje – bent 200) darbo vietų ir jos išlaikomos bent penkerius metus, kai investuojama bent 20 mln. eurų (Vilniuje – bent 30 mln. eurų) privačių lėšų.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis Seimo komitetuose svarstant pataisas yra sakęs, kad stambių projektų ir investicijų tendencijų analizė rodo, kad dėl technologinės pažangos galima tuos pačius darbus atliekant mažiau darbuotojų, bet jiems esant aukštesnės kvalifikacijos.

Viceministro teigimu, pakeitimas ypač aktualūs regionams, kur tikimasi pritraukti naujų investicijų.

Seimas dėl pataisų priėmimo balsuos iki Kalėdų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kuo maziau

bendrininku - tuo skalsesnis "projektas"!

apta

taigi darbo vietu seimui nereikia.Svarbu jie siltai sedi.Omokescius turbut is robotu issireikalaus

Žaliakalnietis

Eilinė bibienė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS