Seimas – prieš nulinį PVM maisto produktams | Diena.lt

SEIMAS – PRIEŠ NULINĮ PVM MAISTO PRODUKTAMS

Seimas nutarė nesvarstyti siūlymo taikyti lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą visiems maisto produktams.

Parlamentarai ketvirtadienį nepriėmė svarstyti Lietuvos regionų frakcijos narių Jono Pinskaus ir Andriaus Palionio parengtos PVM įstatymo pataisos. Už balsavo 48 Seimo narių, prieš buvo 37, o 28 susilaikė.

Kitu balsavimu pataisa iniciatoriams buvo grąžinta tobulinti. 

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė Laima Nagienė siūlė PVM lengvatą taikyti ne visiam maistui, o tik svarbiausių produktų krepšeliui. 

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nario Algirdo Butkevičiaus skaičiavimais, Seimui priėmus pataisas dėl nulinio PVM maistui, biudžeto netektys siektų 250 mln. eurų. 

Pataisos iniciatoriai mano kitaip – jų teigimu, galimas laikinas PVM įplaukų sumažėjimas, o padidėjus vartojimui šie praradimai būtų kompensuoti.

Prezidento vyriausioji patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė yra sakius, kad ieškant būdų kovoti su aukšta infliacija Lietuvoje galėtų būti įvesta PVM lengvata maistui.

Premjerė Ingrida Šimonytė ir finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau tvirtino, kad Vyriausybė neplanuoja sekti kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu ir mažinti PVM tarifo maistui.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Pirmiausia ką reikia padaryti,tai dvi giminaites atleisti iš pareigų:jos engia žmones,nesirūpina Lietuvos gerbūviu,o seime sėdinčius už nekokybišką darbą,perkratyti ir skirti dideles baudas.

Asjj

Nu ir dzin, nes vis tiek sumažintas PVM mūsuose prekių ar paslaugų neatpigina, o tik padeda verslininkams padidinti pelną. Pernai vasarą kavinėms sumažino PVM iki 9 proc. Ar kur nors atpigo? Niekas niekur neatpigo, o nuo rugsėjo dar ir brangti pradėjo.

aaa

dar Prunskienės vyriausybė buvo padariusi kai kuriems maisto produktams PVM 9% o bendras PVM buvo 18% kada valstybei buvo sunku O 2008 metais padidino iki 19%, o PVM iki 21 % nuo 2009m rugsėjo 1 d. Ministro pirmininko Kubiliaus vyriausybė ir žadėjo PVM mokestį grąžinti i 18% tai dabar esant sunkiai gyventojų padėčiai pažadą galėtų įvykdyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS