Seimas: elektroninėmis cigaretėmis nebus prekiaujama vaistinėse ir su receptu | Diena.lt

SEIMAS: ELEKTRONINĖMIS CIGARETĖMIS NEBUS PREKIAUJAMA VAISTINĖSE IR SU RECEPTU

Seimas nepritarė iniciatyvai elektroninėmis cigaretėmis prekiauti tik vaistinėse su gydytojo receptu. 

Seimas antradienį po svarstymo atmetė tokias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas: už balsavo 62 Seimo nariai, prieš buvo 30, o susilaikė 21.  

Pataisas teikė kelios dešimtys parlamentarų, kuriuos įkvėpė Australijos pavyzdys, kur siekiant padėti žmonėms išsigydyti nuo priklausomybės tabakui leista e. cigaretėmis prekiauti tik vaistinėse ir paskyrus gydytojui.

Sveikatos reikalų komitete dirbantis Linas Slušnys tikino, kad priėmus tokią tvarką padidėtų šeimos gydytojų, kuriems reikėtų išrašinėti receptus, darbo krūvis: „Eiles padidinsime pas šeimos gydytojus“.

L. Slušnys pabrėžė, kad siekiant mažesnio tokių cigarečių prieinamumo būtų galima drausti jas rūkyti „patraukliose lankytojams vietose“. 

Vienas pakeitimų iniciatorių „valstietis“ Aurelijus Veryga yra sakęs, kad mažinti e. cigarečių prieinamumą būtina, nes tai padėtų kontroliuoti tokiose cigaretėse esančių medžiagų vartojimą.

Pasak A. Verygos. dabar nėra galimybės kontroliuoti, kas yra pilama į e. cigarečių pildykles, ką rūkantysis, nusipirkęs  prietaisą, paskui ten įsipila.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jurgita

Jeigu vaistininkams"nedera" pekyba el.cigaretėmis,tai kaip seime gydytojams "dera" pasisakyti už jų prekybą?Kodėl jūs visi puolate už apsoliučią tiesą?Papraščiausia žmogau pažiūrėk kaip balsavo seime už šį įstatymą ir suprasi kokių veikėjų turi nelikti seime.

Cha cha cha

Iš pradžių pasodino visus anr šito sudo,o po to sprendžia barygu klausimus :-D

visa tauta sake SEIMO DEGENERATAMS kad nepaleiskit is

butelio el. cigareciu ir narkomanijos DZINO , ne ...sutraukos el. cigaretes iskarto uzpirko ir isplatino , del narkatos legalizavimo kovoja iki siu dienu ...po to kovos del ju uzdrauddimo [ KADA VISA TAUTA PASODINS ANT NARKOMANIJOS ADATOS]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS