Seimas svarstys, ar leisti elektros tiekėjams vienašališkai mažinti kainas | Diena.lt

SEIMAS SVARSTYS, AR LEISTI ELEKTROS TIEKĖJAMS VIENAŠALIŠKAI MAŽINTI KAINAS

Seimas skubos tvarka svarstys pataisas, kurios leistų nepriklausomiems elektros tiekėjams vienašališkai pakeisti sutarties sąlygas mažinant elektros kainas vartotojams.

Seimas antradienį priėmė svarstyti tokias Ekonomikos komitete dirbančių parlamentarų parengtas Elektros energetikos įstatymo pataisas: už balsavo 106 parlamentarai, o prieš buvo vienintelis konservatorius Antanas Čepononis.

Pakeitimus Seimas svarstys skubos tvarka balandžio 25-ąją. 

Įstatymo pataisos iniciatoriai sako, kad ji būtų naudinga ir patiems nepriklausomiems tiekėjams, nes jiems reikėtų mažiau resursų raginant vartotojus pasikeisti elektros tiekimo sutartis kainoms sumažėjus. 

Dabar bet koks energijos tiekėjo siūlomas sutarties sąlygų pakeitimas galimas tik esant vartotojo sutikimui.

Pataisą teikia Ekonomikos komiteto pirmininkas konservatorius Kazys Starkevičius, to paties komiteto nariai konservatoriai Paulius Saudargas, Mindaugas Skritulskas ir Andrius Kupčinskas, „laisvietė“ Ieva Pakarklytė, liberalas Andrius Bagdonas  ir opozicijai priklausantys Jonas Pinskus, Lukas Savickas, Laima Mogenienė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Odobriam,palaikom

O dar neigia,kad ne durnių laivas tas mūsų seimas.Didinkit kainas,vagys,kiek tik jums sąžinė leidžia ir tik,ginkdie,nemažinkit,nes nebus iš ko seimui ir jų prievaizdui konstituciniam teismui,aha, tam visuomenės intereso gynėjui,kaip algas kelti.

Anonimas

kai vienašališkai dydint tai nieko nereikia o jei mažint reikia seimo ,čia tur būt kai mažėja mažėja ir seimui pinigu nubirėjimas.

As

Kokią visų tų sutarčių prasmė, jei jas galima vienašališkai didinti ir mažinti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS