Seimas vėliau balsuos, ar valstybei skolintis kompensacijoms už šildymą | Diena.lt

SEIMAS VĖLIAU BALSUOS, AR VALSTYBEI SKOLINTIS KOMPENSACIJOMS UŽ ŠILDYMĄ

Seimas ketvirtadienį antrą kartą apsvarstė tikslinamą 2023-ųjų biudžeto projektą dėl papildomo skolinimosi kompensacijoms už šilumą.

Dėl projekto galutinai bus balsuojama lapkričio 21-ąją. Už tai balsavo 128 Seimo nariai, o vienas buvo prieš.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sakė, kad skolintis reikia, nes kompensacijoms trūksta lėšų.

„Yra pritrūkta lėšų šildymo kompensacijų mokėjimui“, – Seimo posėdyje sakė ministrė.

Tuo metu socialdemokratas Algirdas Sysas pabrėžė, jog tai yra signalas, kad ateityje švaistytis mokesčių mokėtojų pinigais nereikėtų. Pasak jo, skolintis valstybei nereikėtų, jeigu kompensacijas būtų gavę tik tie, kuriems jų tikrai reikia.  

„Šito įstatymo nesvarstytume, jeigu būtų priimti apgalvoti įstatymai ir kompensacijas būtų gavę tik tie, kurie patys negalėjo susimokėti“, – teigė jis.

Finansų ministerija pasiskolintas lėšas skirtų savivaldybėms, mokančioms kompensacijas už šildymą. Tokių lėšų poreikis dabar siekia apie 25 mln. eurų.  

Praėjusį šildymo sezoną (2022-ųjų rudenį-2023-ųjų žiemą) buvo daugiau paramos prašytojų, išaugo kompensacijų sumos, be to, dalis prašymų pernai nebuvo išnagrinėta – tai buvo padaryta jau šiais metais.  

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija 47 savivaldybėms papildomai jau yra pervedusi 36 mln. eurų. 

Valstybės biudžete kompensacijas už šildymą kasmet būna numatyta apie 220 mln. eurų. 

Išankstiniais skaičiavimais, kompensacijų gavėjų skaičius šiemet sieks apie 200 tūkst. per mėnesį, arba apie 18 proc. mažiau nei praėjusį šildymo sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

o gal geriau sutvarkykit šilumos tinklus kad neluptu iš žmonių pinigu

tiesiai sviesiai

Seimas vėliau balsuos, ar valstybei skolintis ukrainos remimui

R

Atleiskite, bet dėl institucijų veiksmų nuomojosi laikinai būstą. Kompensacijų negaunu, o uždarbis nesiekia padalinus iš mėnesių skaičiaus ir 300 per mėnesį. Atleiskite, ar aš turiu dar remti ir tuos, kurie nuomoja patalpas, bet nedeklaruoja jokios veiklos, o tokiu yra pusė, kurie neva pensininkai, neįgalūs ir t.t. kurie ir gauna tas kompensacijas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS