Seimo komitetas siūlo numatyti ilgalaikį LRT finansavimo modelį | Diena.lt

SEIMO KOMITETAS SIŪLO NUMATYTI ILGALAIKĮ LRT FINANSAVIMO MODELĮ

  • 0

Seimo Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) trečiadienį pritarė Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos praėjusių metų veiklos ataskaitai.

Tai pat nuspręsta siūlyti Vyriausybei iki 2014 metų gegužės 1 dienos parengti teisės aktų, kurie numatytų ilgalaikį LRT finansavimo modelį, projektus, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Tarybai komitetas pasiūlė gerinti LRT televizijos programų prieinamumą klausos negalią turintiems asmenims, nuosekliai didinant titruojamų ir į gestų kalbą verčiamų laidų skaičių.

LRT yra finansuojamas iš biudžeto lėšų, taip pat gauna komercinių pajamų.

Seime yra svarstomi siūlymai keisti nacionalinio transliuotojo finansavimo tvarką, susiejant jo biudžetą su gyventojų pajamų ir akcizų mokesčių įplaukomis. Tuo pačiu norima LRT uždrausti reklamą.

Konservatorius Valentinas Stundys yra siūlęs LRT kasmet skirti 0,6 proc. praėjusių metų nacionalinio biudžeto pajamų. Tačiau tam nepritarė Vyriausybė. Jos nuomone, tokia nuostata gali prieštarauti Konstitucijai, kadangi įstatyme iš anksto nustatomas LRT finansavimo valstybės biudžeto lėšomis dydis

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS