Seimo komitete – diskusijos dėl parlamentarų algų | Diena.lt

SEIMO KOMITETE – DISKUSIJOS DĖL PARLAMENTARŲ ALGŲ

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Povilas Urbšys Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje pateikė siūlymą Seimo nario bazinį atlyginimo dydį kelti tik nuo kitos kadencijos. Šiam politiko siūlymui komitetas nusprendė nepritarti. Už P. Urbšio siūlymą balsavo du Seimo nariai, prieš – trys, susilaikė šeši Seimo nariai.

P. Urbšys akcentavo, kad bazinio atlyginimo kėlimas yra tiesiogiai susijęs ir su Seimo narių atlyginimų didėjimu.

„Prisipažinkime, kad mes kalbame ir apie savo atlyginimą, nes būtent šitas įstatymas apibrėžia ir mūsų statusą ir liečia mus tiesiogiai“, – komiteto posėdyje teigė P. Urbšys.

„Pagal dabartinį siūlomą variantą preliminariais paskaičiavimais mums kas mėnesį (atlyginimas – ELTA) padidės 66 eurais. Iki kadencijos pabaigos tai yra 700 eurų. Biudžetui tai atsieis apie 100 tūkst. eurų“, – preliminarius skaičius, kiek padidėtų Seimo nario atlyginimas vardino politikas.

Aš labai norėčiau, kad mes ne populizmu užsiiminėtume, o matytume visą vaizdą.

P. Urbšys komiteto nariams priminė, kad Seimo statute yra labai aiški nuostata, kad įstatymas dėl Seimo narių atlyginimo didinimo turėtų įsigalioti tik naujai išrinktam Seimui.

„Siūlau mums vis dėlto patiems įsiklausyti į Statuto nuostatas ir pritarti mano siūlymui, kad šiuo įstatymu nustatytas bazinis dydis Seimo pirmininkui, Seimo pareigūnams, Seimo nariams taikomas nuo kito naujai išrinkto Seimo posėdžio dienos. Tai būtų moralinis solidarumo aktas“, – siūlymo svarbą akcentavo P. Urbšys.

Tačiau toks siūlymas Socialinių reikalų ir darbo komiteto palaikymo nesulaukė. Socialdemokratas Algirdas Sysas tokį P. Urbšio siūlymą vadino populistiniu.

„Noriu priminti, kad Seimo narių koeficientai iki šiol yra mažesni negu buvo 2008 metais. (..) Nuo kitos kadencijos Seimas atmetė tą siūlymą kartu išmesdamas arba palikdamas ant ledo dalį valstybės pareigūnų, tarnautojų, nes tame įstatyme buvo ir kitos kategorijos“, – savo nuomonę išsakė A. Sysas.

„Aš labai norėčiau, kad mes ne populizmu užsiiminėtume, o matytume visą vaizdą“, – teigė Seimo narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip yra

nieko nuostabaus as jiuk zinau kur givenam ir kas sedi seime kokiu tikslu ,isgams,nepasotinami

SUSIJUSIOS NAUJIENOS