Seimo vadovė svaigsta: 2015 metų viduryje vidutinė alga bus apie 3 tūkst. litų | Diena.lt

SEIMO VADOVĖ SVAIGSTA: 2015 METŲ VIDURYJE VIDUTINĖ ALGA BUS APIE 3 TŪKST. LITŲ

  • 34

Seimo pirmininkė trečiadienį pareiškė, kad 2015 metų viduryje vidutinis darbo užmokestis šalyje bus apie 3 tūkst. litų. "Darbietė" Loreta Graužinienė įsitikinusi, kad minimalios algos didinimas lems ir vidutinio uždarbio augimą.

Seimo pirmininkė trečiadienį pareiškė, kad 2015 metų viduryje vidutinis darbo užmokestis (VDU) šalyje bus maždaug 700 litų didesnis negu dabar - apie 3 tūkst. litų. "Darbietė" Loreta Graužinienė įsitikinusi, kad minimalios algos (MMA) didinimas lems ir vidutinio uždarbio augimą.

"Kylant MMA, kyla ir vidutinis darbo užmokestis. Tai parodė akivaizdžiai iki 1000 litų MMA pakėlimas - tikrai nei versle, nei valstybinėse institucijose nesusiplokštino atlyginimai ir atitinkamai aukštesnės kvalifikacijos darbuotojams atlyginimai taip pat pakyla, atitinkamai kyla ir šalies vidutinis darbo užmokestis. Tai apie 2015 metų vidurį, esu įsitikinusi, vidutnis darbo užmokestis bus apie 3 tūkst. litų", - trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Pasak jos, pasaulio ekspertų vertinimu ir turint galvoje Europos finansinę situaciją, akivaizdžiai matyti, kad VDU augimo "galimybės bus ženkliai didesnės".

Trečiadienį ryte duodama interviu Žinių radijui, L.Graužinienė teigė, kad MMA turėtų būti didinama etapais, pradžioje ją didinant ne visiems dirbantiesiems.  Iki šiol tikinusi, jog 2015 metais MMA turi būti padidinta iki 1509 litų, trečiadienį ji teigė, jog iš karto MMA padidinti 500 litų būtų nerealu.

2013 metų trečiąjį ketvirtį VDU buvo 2305,3 lito (iki mokesčių). MMA šiuo metu yra 1 tūkst. litų - pernai sausį ji padidinta 150 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

to

na ir debilas tu, grauzikiene rupinasi viktareliu, o cia tik eilinis jos populizas

albuks

Šaunuolė ponia L.Graužinienė. Nedaug yra žmonių tokio aukšto posto, kurie rūpintusi varguoliais.Ištvermės Jai šioj kovoj. O buržujai nenubiednės,pakėlę algas. Mažiau bus išpampę nuo pinigų.Ypač kurių algos siekia virš 100 000Lt per mėn. Vos infarkto negavau iš nuostabos,kai sužinojau.

ertyy

Nieko sau antraštė. Argi „svaigsta“ durni žurnaliugos? Estijoje vidutinė alga seniai perkopusi 3000 litų ribą, latviai vejasi, o mes jau privalom būti paskutiniai? O juk prieš 20 metų kaimynės vijosi mus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS