Seimui planuojama pasiūlyti padidinti pelno mokesčio tarifą | Diena.lt

SEIMUI PLANUOJAMA PASIŪLYTI PADIDINTI PELNO MOKESČIO TARIFĄ

Antradienį Seimui planuojama pateikti Pelno mokesčio įstatymo pataisą, kurioje siūloma padidinti pelno mokestį 5 procentais – nuo 15 iki 20 procentų.

Tokią dar pernai rudenį įregistruotą įstatymo pataisą ketina pristatyti Seimo narys  socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Parengti projektą paskatino keletas faktų: tarptautinių ekspertų nuolatinės pastabos dėl išbalansuoto darbo jėgos ir kapitalo apmokestinimo, kaimyninių šalių didesni pelno mokesčiai bei nesibaigiančios kalbos apie gerovės valstybę. Juk visi žinome, kad gerovės valstybė be pinigų – gerovės valstybė be ateities. Siūlau ne didinti ar įvedinėti naujų mokesčių atskiroms verslo rūšims, o padidinti pelno mokestį 5 procentais ir prilyginti jį kaimyninių šalių dydžiui“, – sako įstatymo pataisų iniciatorius ir rengėjas Seimo narys A. Sysas.

Jo skaičiavimais, įstatymo pataisų įgyvendinimas galėtų padidinti valstybės biudžeto įplaukas daugiau kaip 100 mln. eurų.

Šiuo metu Lietuvoje apmokestinamam pelnui taikomas 15 procentų mokesčio tarifas.

Seimo kanceliarijos Teisės departamentas pastebi, kad dėl siūlomo teisinio reguliavimo turėtų būti gauta Vyriausybės, kaip biudžeto planuotojos ir vykdytojos, nuomonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KKK

Kodel mes visi mokam 21% už viską o verslas tik15%,išeina kad verslininkai biednesni už pensininkus?

ArturKlp

Mažiau vogti ir taškyt pinigus reik valdžioj. Darbo vietų kūrimą skatint turėtų, o ne mokesčius kelt. Pamirštat, kad verslas kuria darbo vietas, kuo daugiau žmonės gauna į rankas tuo daugiau išleidžia. Su ta gerovės valstybe ne nuo to galo pradeda. Švietimo sistema reik tvarkyt, o ne pašalpas dalint, kad dauguma galėtų daugiau šnapso nusipirkt.

Mantukaa

Jauciasi kad sovietinio mastymo zmogus, ekonomikoje mazai ka suprantantis. Ypac dabar kai verslas susiduria su sunkumais ir be valstybes paramos sunkiai egzistuoja - kelti mokescius yra tiesiog kvaila. As neabejoju kad sitas pasiulymas bus atmestas, o jei bus ir pritarta, Prezidentas 100% vetuos, nes Nauseda ekonomikoje kazka supranta geriau. Apie kuriuos kaimynus sis runkelis kalba? Gal apie estus, pas kuriuos pelno mokestis yra 0%?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS