Šiais metais pasaulyje – rekordinis nedarbas? | Diena.lt

ŠIAIS METAIS PASAULYJE – REKORDINIS NEDARBAS?

Tarptautinė darbo organizacija skaičiuoja, kad šiemet pasaulinis nedarbas bus rekordinis – 200 mln. žmonių neturės darbo. Tuo tarpu Europoje įsidarbinusiųjų daugės.

Organizacijos ataskaitoje numatoma, kad šiemet ir kitais metais darbo pasaulyje neteks daugiau kaip šeši milijonai žmonių. Pasak ekspertų, rekordinę statistiką lemia per greitai auganti darbuotojų pasiūla, kuriai nespėjama kurti darbo vietų.

Ypač tai pajus besivystančios valstybės, pavyzdžiui, Lotynų Amerika, kurioje nedarbas šiais metais augs sparčiausiai. Taip pat ataskaitoje pabrėžiama, kad dirbantys neturėtų laukti didesnių algų, o kai kuriuose regionuose, tokiuose kaip Pietryčių Azija ir sub-Saharos Afrika, nemažai žmonių net ir dirbdami gyvens skurdžiai.

Tuo metu Europoje ir Jungtinėse Valstijose nedarbas mažės, tačiau pastebima, kad vystymosi tempas lėtėja, o darbą rasti užtrunka vis ilgiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dėmesio, dėmesio!

Informuojame, kad sekmadienį(15d.)12val., prie Trilapio g.6, organizuojamas piketas prieš liberalų politikų planus panaikinti paskutinę viešąją miesto pirtį, nuo pat gyvavimo pradžios pamėgtą gyventojų.Visose civilizuotose ES šalyse viešosios pirtys tebėra..JEIGU KLAIPĖDOJE DIRBTŲ STT, LĖŠŲ UŽTEKTŲ NE TIK PIRTIES IŠLAIKYMUI!Kviečiame ateiti, dalyvauti protesto akcijoje ir palaikyti protestuojančiųjų nuomonę.

Erzelis

Kam tie klaustukai str.pavadinime....arba rašote faktą,arba iš vis nieko.Tie klaustukai,gal ir reiškia-nieko ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS